eur:
392.73
usd:
362.99
bux:
72132.83
2024. július 8. hétfő Ellák

Trump: "Conan egy valódi hős"

Kitüntette Donald Trump amerikai elnök az amerikai hadsereg azon kutyáját, amely részt vett az amerikai különleges erők októberi rajtaütésében Abu Bakr al-Bagdadi ellen. Az október végén Szíriában végrehajtott akcióban megölték az Iszlám Állam vezérét.

Az amerikai elnök a jelzők sokaságával halmozta el Conant, a belga malinois-t, amely megsérült az akcióban. "Hihetetlen, briliáns, okos, abszolút harcos, nagyon különleges" - jellemezte Trump a belga pásztorkutyát. "Jelenleg valószínűleg ő a világ leghíresebb kutyája" - tette hozzá, amint egy medállal és egy plakettel jutalmazta a hős kutyát.

Conant azonban a híradások szerint jobban érdekelte az, ahogyan megvakarta a fejét Mike Pence, inkább az alelnökhöz fordult, további kényeztetésre várva. "Conan egy valódi hős" - hangoztatta Pence megsimogatva a kutya fejét.

Trump elmondta, hogy eredetileg szájkosarat akartak adni Conanra, de az amerikai elnök úgy vélte, hogy az esetleg kiváltaná támadó ösztönét. "Ma nem rossz a hangulata, biztonságban vannak" - mondta Trump a Fehér ház rózsakertjében megrendezett eseményre összegyűlt több tucat újságírónak, operatőrnek és fotósnak.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.08. hétfő, 18:00
Lakatos Júlia
a Méltányosság Politikaelemző Központ stratégiai igazgatója
Elmaradt a szélsőjobboldali áttörés, de igazán kaotikus forgatókönyv valósult meg – Mi lesz most Franciaországban?

Elmaradt a szélsőjobboldali áttörés, de igazán kaotikus forgatókönyv valósult meg – Mi lesz most Franciaországban?

Meglepetésszerű eredmény született a magas részvétellel lezajlott francia nemzetgyűlési választások második fordulójában. Bár szinte minden felmérés a Marine Le Pen-féle Nemzeti Tömörülés győzelmét jósolta, az exit pollok szerint a baloldali pártok összefogása, az Új Népfront szerezte meg a legtöbb mandátumot, második helyre pedig az Emmanuel Macron elnök mögötti centrista Együtt formáció futott be. Úgy néz ki, a „republikánus front”, vagyis a baloldali és centrista jelöltek egymás javára történő visszalépése működött, és ezzel sokadszorra sikerült megakadályozni a szélsőjobboldal győzelmét. Az exit pollok alapján becsülhető erőviszonyok ugyanakkor azt mutatják, az abszolút többség senkinek nem lesz meg, ami bizonytalan helyzetet idézhet elő Franciaországban.

EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. július 7. 20:59
×
×
×
×