eur:
401.37
usd:
365.71
bux:
73411.75
2024. október 5. szombat Aurél
A brit EU-tagság megszűnését (brexit) ellenzők tüntetnek a kilépési folyamat azonnali leállítását követelve az Európai Bizottság brüsszeli székházánál 2019. október 9-én. Nagy-Britannia kilépésének jelenleg érvényes határnapja október 31.
Nyitókép: MTI/EPA/Stephanie Lecocq

Újabb csapás a briteknek

Az Európai Bizottság felszólító levél elküldésével kötelezettségszegési eljárást indít Nagy-Britannia ellen, mert még mindig nem jelölte meg az új uniós bizottságba szánt biztosjelöltjét - közölte az Európai Bizottság.

Az uniós bizottság elemezte az Egyesült Királyság november 13-án érkezett válaszát Ursula von der Leyen megválasztott európai bizottsági elnök korábban küldött, Londont az uniós szerződésből fakadó kötelezettségeire emlékeztető két levélre. Ennek alapján úgy ítélte meg, hogy az Egyesült Királyság megsértette a szerződésekben foglalt kötelezettségeit.

Az Egyesült Királyságnak legkésőbb november 22-ig kell válaszolni az uniós bizottság felszólítására, illetve orvosolnia kell az elmaradást. A rövid határidőt az a tény indokolja, hogy a következő Európai Bizottságnak minél előbb hivatalba kell lépnie - közölték.

Címlapról ajánljuk

Aggasztó ütemben öregszik a magyar társadalom, nagy bajokat okozhat ez a betegség

Néhány évtizeden belül a társadalom egyharmada 65 éven felüli lesz, így a családok mellett a szociális és egészségügyi ellátórendszernek is fel kell készülnie arra, hogy nagyobb feladatot jelent majd a demens betegek gondozása – mondta az InfoRádióban Beneda Attila család- és népesedéspolitikáért felelős helyettes államtitkár.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.10.07. hétfő, 18:00
Karácsony Gergely
Budapest főpolgármestere
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×