eur:
392.6
usd:
362.16
bux:
72132.83
2024. július 7. vasárnap Apollónia
Házak romjai között emberek az északnyugat-szíriai Idlíb tartományban fekvő Barisa falu közelében 2019. október 27-én, miután itt amerikai katonák megölték Abu Bakr al-Bagdadit, az Iszlám Állam dzsihadista terrorszervezet vezetőjét. Donald Trump hivatalosan is bejelentette al-Bagdadi halálát.
Nyitókép: MTI/EPA/Jahja Nemah

Videón az Iszlám Állam vezetőjének likvidálása

Nyilvánosságra hozta az Iszlám Állam vezetőjének likvidálásakor készült videók egy részét a Pentagon.

Abu Bakr al-Bagdadi vasárnapra virradóra robbantotta fel magát két feleségével és két gyermekével az amerikai különleges erők egyik rajtaütéskor Szíriában.

A Pentagon által nyilvánosságra hozott, szürkés és elmosódott videókon látható, amint az amerikai katonák lőnek az épületnél lévő terroristákra, majd az épület maga is felrobban.

A videót bemutató Kenneth McKenzie tábornok, az Egyesült Államok Középső Parancsnokságának vezetője elmondta: a rajtaütés után az amerikaiak robbantották fel az épületegyüttest.

"Úgy nézett ki, mint egy óriási gödrökkel teli autóparkoló"

- fogalmazott a tábornok. A tábornok elmondta azt is: látták, amint al-Bagdadi bemászik egy lyukba - amely, mint később kiderült, az alagút bejárata volt -, húzta maga után a két kisgyerekét és aztán felrobbantotta magát és a gyerekeket. A többi terrorista közben az épület előtt figyelte, mi történik. Az épületben még négy nő és egy férfi halt meg, valamennyien az öngyilkos merénylők által alkalmazott, robbanószerekkel megrakott mellényt viseltek.

"Egyértelművé akarom tenni, hogy a feszültség és az akció és nagy hordereje ellenére is mindent elkövettünk annak érdekében, hogy ne legyenek civil áldozatok, és hogy megvédjük a feltételezéseink szerint az épületben tartózkodó gyermekeket" - hangsúlyozta Kenneth McKenzie.

Címlapról ajánljuk
Kiderült, hogy egészséges-e a budapesti ivóvíz

Kiderült, hogy egészséges-e a budapesti ivóvíz

A Dunában vannak emberi eredetű szennyeződések, főként növényvédőszer- és gyógyszermaradványokat, valamint ipari korróziógátló anyagokat azonosítottak a szakemberek – mondta az InfoRádióban a Nemzeti Népegészségügyi és Gyógyszerészeti Központ vezető vízhigiénés szakértője a folyó és a budapesti ivóvíz minőségét vizsgáló átfogó kutatásokról.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.08. hétfő, 18:00
Lakatos Júlia
a Méltányosság Politikaelemző Központ stratégiai igazgatója
Folytatódnak az orosz bombázások, miközben az ukránok katonai célpontoknak látszó bábukkal próbálkoznak - Háborús híreink vasárnap

Folytatódnak az orosz bombázások, miközben az ukránok katonai célpontoknak látszó bábukkal próbálkoznak - Háborús híreink vasárnap

Az orosz bombázás három civilt ölt meg szombaton Ukrajna déli részén, Herszonban - közölték tisztviselők. Az éjszakai orosz csapások miatt több mint 100 ezer háztartás maradt áram nélkül Észak-Ukrajnában, és megszűnt a vízellátás egy regionális fővárosban - közölték szombaton az ukrán hatóságok. Közben tűz ütött ki egy gázvezetéken a Krímben - közölték vasárnap az oroszok által telepített hatóságok, akik szerint baleset történt, áldozatok pedig nincsenek. Az ukrán légierő parancsnoka mindemellett arról számolt be, hogy erői megtévesztették az orosz csapatokat katonai célpontoknak látszó modellekkel, amelyek ellen az oroszok rakétákat vetettek be. Háborús híreink vasárnap.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×