eur:
392.6
usd:
362.16
bux:
72132.83
2024. július 7. vasárnap Apollónia
Horst Seehofer német belügyminiszter, a Keresztényszociális Unió (CSU) elnöke egy berlini sajtótájékoztatón 2018. november 15-én, három nappal az után, hogy bejelentette távozását a CSU elnöki tisztségéből. Seehofer november 16-án közleményben tudatta, hogy január 19-ig marad a CSU vezetője.
Nyitókép: MTI/EPA/Hayoung Jeon

Seehofer: a szélsőjobboldal és az iszlám terrorizmus jelenti a legnagyobb fenyegetést

Az iszlám terrorizmus mellett ma a szélsőjobboldal jelenti a legnagyobb fenyegetést Németországban - jelentette ki Horst Seehofer német belügyminiszter a Welt am Sonntag című vasárnapi lapban megjelent interjújában.

A konzervatív politikus, a bajor CSU korábbi vezetője hangsúlyozta, hogy "az erőszakra kész" szélsőjobboldal komoly veszélyt jelent az országban.

A német koalíciós kormány belügyminisztere ebből kiindulva célul tűzte ki, hogy mind személyi vonatkozásban, mind szervezetileg erősítsék a Szövetségi Bűnügyi Hivatalt és az Alkotmányvédelmi Hivatalt.

Ezen kívül a világhálón megjelenő tartalmakkal kapcsolatban is "aktívabb magatartás" szükség - fogalmazott Seehofer, utalva arra, hogy semmilyen formában sem tűrhető gyűlöletkeltés az interneten.

"A gyűlölet szításának semmi köze a véleményszabadsághoz"

- hangsúlyozta a német belügyminiszter.

Hors Seehofer üdvözölte, hogy Christien Lambrecht szociáldemokrata igazságügyi miniszter támogatásáról biztosította törekvéseit.

Címlapról ajánljuk
Kiderült, hogy egészséges-e a budapesti ivóvíz

Kiderült, hogy egészséges-e a budapesti ivóvíz

A Dunában vannak emberi eredetű szennyeződések, főként növényvédőszer- és gyógyszermaradványokat, valamint ipari korróziógátló anyagokat azonosítottak a szakemberek – mondta az InfoRádióban a Nemzeti Népegészségügyi és Gyógyszerészeti Központ vezető vízhigiénés szakértője a folyó és a budapesti ivóvíz minőségét vizsgáló átfogó kutatásokról.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.08. hétfő, 18:00
Lakatos Júlia
a Méltányosság Politikaelemző Központ stratégiai igazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×