eur:
394.97
usd:
368.65
bux:
72094.79
2024. június 30. vasárnap Pál
Donald Trump amerikai elnök felszólal az ENSZ Közgyűlés 74. ülésszaka általános vitájának első napján a világszervezet New York-i székházában 2019. szeptember 24-én.
Nyitókép: MTI/EPA/Jason Szenes

A CNN nem adja le Trump két kampányvideóját

Visszautasította Donald Trump amerikai elnök két kampányvideójának sugárzását a CNN hírtelevízió.

A televízió azzal indokolta a döntését, hogy az újraválasztási kampány két elutasított videója nem volt tényszerű. A kampány egy harmadik reklámját azonban sugározni fogják.

Az egyik videó Joe Biden volt alelnök, a demokraták pillanatnyilag legesélyesebb elnökjelölt-aspiránsa elleni vádakkal foglalkozott, a televízió illetékesei azonban közölték, hogy e vádak nem megalapozottak, ezért nem hajlandók sugározni.

Ráadásul a videóban a "média-ölebekről" beszéltek, és közben a CNN műsorvezetőinek fotóit játszották be.

A televízió vezetése közölte: elfogadhatatlannak tartja a munkatársai ócsárlását.

A másik kampányanyag a Donald Trump és Volodimir Zelenszkij ukrán elnök közötti júliusi, vitatott telefonbeszélgetés kiszivárogtatójáról szólt, és a többi között megismételte Trump kijelentését, miszerint a felmentését célzó alkotmányos eljáráshoz (impeachment) szükséges vizsgálatok és az egész folyamat nem más, mint "államcsíny".

A reklámok visszautasítása után az elnök kampánycsapata a CNN-t a Demokrata Párt PR-cégének nevezte. Tim Murtaugh kampányszóvivő közölte: a CNN álló nap Joe Biden védelmezésével foglalkozik, és ezért szerinte nem is meglepő, hogy "az igazságot kimondó reklámokat nem sugározzák".

Csütörtökön este Joe Biden kampánya bejelentette: hatmillió dollárt szán reklámkampányra abban a négy tagállamban, ahol a jövő évben az első előválasztásokat tartják. A Biden-kampány televíziókban és internetes platformokon hirdet majd.

Címlapról ajánljuk

"A határ a csillagos ég" - jelentette ki Orbán Viktor Bécsben

Új szövetség jött létre Európában három párt részvételével. Ez hazafias erőkből formálódik, és alapítói vezető szerepet játszanak országaikban. Más pártokat is várunk, hogy közösen, egyesült erővel biztosítsuk Európa jövőjét - mondta Herbert Kickl, az Osztrák Szabadságpárt elnöke Bécsben, miután Orbán Viktor miniszterelnökkel, a Fidesz elnökével, és Andrej Babissal, a cseh ANO vezetőjével találkozott.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.01. hétfő, 18:00
Orbán Balázs
a miniszterelnök politikai igazgatója, az MCC kuratóriumának elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×