eur:
394.93
usd:
367.84
bux:
71456
2024. július 2. kedd Ottó
18 éven felülieknek
Az ön által letölteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek Mttv. által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartoznak, és a kiskorúakra káros hatással lehetnek.

Ha szeretné, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használjon szűrőprogramot
A Srí Lanka-i merényletekről szóló cikket olvassák férfiak egy napilapban, Colombóban 2019. április 22-én, húsvéthétfőn. Előző nap a Colombóban lévő Shangri-La luxusszállodában ketten robbantottak, míg a szintén colombói Cinnamon Grand Hotelben és Kingsburyben, valamint a Szent Antal katolikus templomban, a negombói Szent Sebestyén katolikus templomban, illetve a batticsaolai evangéliumi keresztény templomban egy-egy szélsőséges hajtott végre támadást. A merényletekben elhunytak száma 290-re emelkedett, és több mint 500-an megsebesültek.
Nyitókép: MTI/EPA/M.A. Pushpa Kumara

Videón az egyik Srí Lanka-i merénylő

Közzétettek egy felvételt az egyik feltételezett Srí Lanka-i öngyilkos merénylőről, amint besétál Negombo város katolikus Szent Sebestyén-templomába.

A nagy hátizsákot viselő férfi határozott léptekkel közelítette meg a templomot, és közben megsimogatott egy mellette elhaladó gyermeket. Nyugodtan, feltűnés nélkül lépett be az imaházba, majd pár másodperccel később működésbe hozta a bombát - írta a 24.hu a BBC alapján.

Csak ebben a templomban több mint száz ember veszítette életét, a halálos áldozatok száma pedig már 321-re nőtt.

A támadások elkövetéséért az Iszlám Állam terrorszervezet vállalta magára a felelősséget. A terrorszervezet állítása bizonyítására fényképet tett közzé hírügynökségében, az Amaakban arról a férfiről, kit a Srí Lanka-i merényletek irányításával gyanúsítanak.

Címlapról ajánljuk
Folytatódik a cseh-szlovák testvércsata: Prága inkább fokozza Ukrajna támogatását

Folytatódik a cseh-szlovák testvércsata: Prága inkább fokozza Ukrajna támogatását

A cseh miniszterelnök szerint a cseh-szlovák kormányközi tárgyalások felújítása továbbra sincs napirenden. A legfelsőbb cseh vezetők a prágai várban vitatták meg az országot érintő legfontosabb külpolitikai kérdéseket, és úgy nyilatkoztak, hogy Csehország folytatja Ukrajna támogatását minden területen, beleértve a fegyverszállításokat is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.02. kedd, 18:00
Yann Caspar
a Matthias Corvinus Collegium Európai Tanulmányok Műhelyének kutatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×