eur:
392.52
usd:
362.79
bux:
72267.13
2024. július 5. péntek Emese, Sarolta

Újabb gyilkos robbanás történt Sri Lankán

Ez már a hetedik merénylet volt, ezúttal szálloda volt a célpont.

Egy nyolcadik robbanás is történt húsvétvasárnap Srí Lankán, ismét a fővárosban, egy északi peremkerületben, az ország kormánya pedig kijárási tilalmat rendelt el azonnal hatállyal, és felfüggesztette a közösségi média működését.

Előzőleg a főváros egyik peremkerületében, Dehivelában egy szállodában is robbant bomba. A hatóságok két halottról számoltak be.

Ez a detonáció egy órával azután történt, hogy hat különböző helyszínen, keresztény templomokban és szállodákban robbantottak ismeretlenek. Az összehangolt merényletsorozatnak már több mint 140 halálos áldozata, és több száz sérültje van.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.05. péntek, 18:00
Gálik Zoltán
a Budapesti Corvinus Egyetem docense
Kiderült: ez állhat Orbán Viktor kijevi látogatásának hátterében

Kiderült: ez állhat Orbán Viktor kijevi látogatásának hátterében

Orbán Viktor magyar miniszterelnök váratlan látogatást tett Kijevben, alig egy nappal az EU Tanácsának elnökségének átvétele után. A látogatás során sürgette Volodimir Zelenszkij ukrán elnököt a tűzszünet meggyorsítására, míg Zelenszkij a kétoldalú együttműködési megállapodás lehetőségét hangsúlyozta. Anamaria Dutceac Segesten szerint Orbán látogatása Brüsszel és a hazai közönség számára is egy erős politikai üzenet. Magyarország és Ukrajna között továbbra is feszültség van a magyar kisebbségek védelme miatt, amit Orbán valószínűleg Zelenszkijnek is felvetett. Ukrajna uniós csatlakozási folyamatát Magyarország többször lassította a kisebbségi ügyek előrelépésének hiánya miatt, de az EU és Kijev is találhat módot ennek a helyzetnek a kezelésére.

EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. július 5. 07:50
×
×
×
×