eur:
401.37
usd:
365.71
bux:
73411.75
2024. október 5. szombat Aurél
Donald Trump amerikai elnök a sajtó képviselőinek nyilatkozik a washingtoni Fehér Házban 2019. március 24-én, miután a 2016-os amerikai választási folyamatba történt állítólagos orosz beavatkozást vizsgáló, Robert Mueller vezette különleges bizottság nem talált bizonyítékot arra, hogy a Trump-kampány munkatársai egyeztettek vagy összejátszottak az oroszokkal.
Nyitókép: MTI/EPA/Jim Lo Scalzo

Trump találkozik elsőként az új japán császárral

Május 25. és 28. között Japánba látogat Donald Trump amerikai elnök, így ő lesz az első külföldi államfő, aki állami látogatáson találkozik a május 1-jén trónra lépő új japán császárral, Naruhitóval - közölték pénteken Tokióban.

Az amerikai és a japán kormány közös bejelentésében hangsúlyozta, hogy az állami látogatás célja a két ország szoros viszonyának hangsúlyozása.

Az, hogy Japán Donald Trumpot és feleségét látja vendégül elsőként állami látogatáson az új császár trónra lépését követő Reiva korszakban, a megingathatatlan amerikai-japán kapcsolatot jelképezi - közölte Tokióban Szuga Josihide kormányszóvivő.

Donald Trumpot és Melania Trumpot állami fogadással várják majd a tokiói császári palotában, Abe Sindzó kormányfővel pedig minden valószínűség szerint az észak-koreai nukleáris leszerelésről és a Phenjan által 30-40 évvel ezelőtt elrabolt japánokról fog tárgyalni az amerikai elnök. Trump programjában szumómeccs és egy Idzumó osztályú hadihajó felkeresésére is szerepel majd várhatóan.

Trump japán látogatása előtt, a jövő héten, Abe Sindzó utazik Washingtonba.

Az amerikai elnök 2017-ben már járt Japánban, de az nem hivatalos állami látogatás volt.

Címlapról ajánljuk
Ákos: nem jó kimondani, hogy hatalmas vihar közeleg – egymásra kell nézzünk, emberek

Ákos: nem jó kimondani, hogy hatalmas vihar közeleg – egymásra kell nézzünk, emberek

Én arra hívok mindenkit, aki ezt a lemezt hallgatja, hogy ember legyen velem együtt, hogy egymás számára emberek lehessünk, és hogy megfogalmazhassunk nyugodtan aggodalmakat és örömöket anélkül, hogy a másik folyton ellenséget látna bennünk – mondta Kovács Ákos dalszerző, előadóművész az InfoRádió Aréna című műsorában, ahol beszélt a most megjelent Metropolis című dupla albumáról és a december 14-i Aréna-koncertjéről is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.10.07. hétfő, 18:00
Karácsony Gergely
Budapest főpolgármestere
A hét végére sikerült javítani az amerikai tőzsdéknek

A hét végére sikerült javítani az amerikai tőzsdéknek

Továbbra is nyomás alatt vannak a világ tőkepiacai, a befektetők elsősorban az Irán és Izrael közötti konfliktusra figyelnek. Csütörtökön eséssel fejezték be a kereskedést az európai és az amerikai tőzsdék, ma ehhez képest már emelkedés látszott Európában, és az amerikai tőzsdék is feljebb kerültek. Az EU kínai elektromos autók büntetővámjával kapcsolatos döntésére emelkedett az európai autók részvényárfolyama, a hangulatot a délután megjelent, vártnál jobb amerikai munkaerőpiaci adat is javította.

EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. október 4. 21:32
×
×
×
×