eur:
394.32
usd:
367.05
bux:
71761.05
2024. július 1. hétfő Annamária, Tihamér
Berlin, 2018. április 24.Jeff Bezos amerikai mágnás, az Amazon internetes kereskedelmi cég alapító vezérigazgatója érkezik az Axel Springer német kiadóvállalat díjátadó ünnepségére Berlinben 2018. április 24-én. A rendezvényen Bezos - aki a Washington Post amerikai napilap tulajdonosa is egyben - vehette át a lapkiadó 2018-ban odaítélt díját. (MTI/EPA/Clemens Bilan)
Nyitókép: MTI/EPA/Clemens Bilan

Kiderült, hogy ki törhette fel az Amazon-vezér mobilját

Az amazon.com alapítója által felbérelt magánnyomozó azzal vádolta meg Szaúd-Arábiát, hogy meghackelték a világ leggazdagabb emberének számító Jeff Bezos mobiltelefonját és ellopták személyes adatait.

Szakértők és nyomozók határozottan biztosak abban, hogy a szaúd-arábiai hatóságok hozzáfértek Bezos mobiltelefonjához és bizalmas információihoz - írta Gavin de Becker magánnyomozó a The Daily Beast honlapján.

A The National Enquirer című amerikai bulvárlap januárban megszellőztette, hogy a válófélben lévő Bezos házasságtörő viszonyt folytat Lauren Sánchez műsorvezetővel. A vállalkozó a hír felröppenését követően megbízott egy magánnyomozói irodát, hogy derítse ki, miként kerültek a bizalmas információk az újsághoz. A lap válaszul megzsarolta Bezost, hogy közzéteszi a birtokában lévő kompromittáló üzeneteket és fényképeket. A milliárdos nem tört meg, és inkább nyilvánosságra hozta levélváltását az újsággal.

Végül kiderült, hogy az információkat Sánchez fivére adta át a botránylapnak, de a magánnyomozó szerint ez csak a valódi felelősök álcázását szolgáló hamis nyom volt. De Becker úgy véli, hogy a szaúdi hatóságok azért érdeklődtek Bezos iránt, mert

a vállalkozó birodalmához tartozó The Washington Post (WP) című amerikai napilap részletekbe menően tudósított Dzsamál Hasogdzsi szaúdi újságíró meggyilkolásáról.

Hasogdzsival - aki maga is a WP szerzője volt - tavaly októberben végeztek a vahhábita királyság isztambuli konzulátusán.

Kétségbevonhatatlan tény, hogy a Hasogdzsi kivégzésével kapcsolatba hozott Mohammed bin Szalmán szaúd-arábiai koronaherceg ellenségeként tekintett a lapra - hangsúlyozta a nyomozó.

Címlapról ajánljuk
Szakértő a francia választásról: ez most nem a taktikázásról, hanem a dühről szólt

Szakértő a francia választásról: ez most nem a taktikázásról, hanem a dühről szólt

Az exit poll felmérések szerint a Marine Le Pen által fémjelzett jobboldali Nemzeti Tömörülés vezet a francia nemzetgyűlési választások vasárnap megrendezett első fordulójában. A részletekről Szűcs Anitát, a Budapesti Corvinus Egyetem Nemzetközi Kapcsolatok Tanszékének docensét kérdeztük.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.01. hétfő, 18:00
Orbán Balázs
a miniszterelnök politikai igazgatója, az MCC kuratóriumának elnöke
A vártnál kedvezőbb eredménnyel zárult a tegnapi választás - Hogyan reagál a tőzsde?

A vártnál kedvezőbb eredménnyel zárult a tegnapi választás - Hogyan reagál a tőzsde?

Érkeznek ma fontos, potenciálisan a részvénypiaci hangulatot is befolyásoló adatok, ma közlik ugyanis a német inflációs adatot, amelyet szorosan figyelnek a befektetők, fontos előfutára lesz az eurózóna átlagának. A vasárnapi francia választást követően nagy emelkedést figyelhettünk meg a piacnyitásban az európai tőzsdéken, a legnagyobb ralit a francia tőzsdénél láthatjuk. Később kicsit romlott a hangulat, de az alapvetően így is pozitív miliőben alultejesítő a magyar tőzsde, elsősorban az OTP gyengélkedésének köszönhetően.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×