eur:
392.6
usd:
362.16
bux:
72132.83
2024. július 7. vasárnap Apollónia
Nyitókép: InfoRádió

A Takarékbank is indul a Budapest Bankért

Lehetséges, hogy a Takarékbank kérőként megméreti magát a Budapest Bank (BB) privatizációjakor, ha erre lehetőség lesz - mondta az InfoRádió Aréna című műsorában Vida József, a Takarékbank Zrt. elnök-vezérigazgatója. Álláspontja szerint minden lehetőséget meg kell vizsgálni.

Vida József emlékeztetett: 2018-ban döntés született arról, hogy 2019 végére a takarékok fúziójával egy megújult, univerzális nagybank jön létre, amelynek mintegy 750 bankfiókból álló hálózata a legnagyobb lesz az országban, másfélszerese a sorban utána következő kereskedelmi bankénak. Céljuk, hogy 15 kilométeres körzetben mindenki elérje fiókjaikat - szögezte le.

"Fontos és előremutató, ha a magyar bankrendszert erősítő rendszerekben lehet gondolkodni, ezt nekünk figyelembe kell venni, és nem szabad elmenni az olyan kihívások mellett, mint amikor ilyen szép leány van a placcon" - fogalmazott Vida József.

Az elnök-vezérigazgató a Takarék Csoport üzleti teljesítményét jónak ítélte meg. "Az elvárásainkat és üzleti tervünket meghaladó teljesítményt értünk el. Számunkra az eredmény nem csak a jobb alsó kockában lévő nyereség, hanem eredmény minden olyan dolog, ami előremutató és szolgálja mind az ügyfelek, mind a dolgozók, mind a tulajdonosok érdekét". Ennek megfelelően fontos eredménynek nevezte, hogy létrehozták a bankok összeolvadásra vonatkozó stratégiát, és azt is, hogy korszerűsíteni tudták a számlavezető rendszereiket. A piaci részesedésük nőtt, ez is fontos eredmény - emelte ki Vida József.

A jelentős korszerűsítés ellenére a Takarék Csoport hű marad másfél évszázados értékeihez, a gyökerek pedig az agrárium és az élelmiszeripar. "Amikor a kilencvenes évek végén senki nem gondolta volna, hogy az agráriumot jó finanszírozni, akkor mi voltunk ott. Azok az ügyfelek pedig megbecsülnek minket, akik tudják, hogy amikor még a pénzintézetek nem fogadták el a termőföldet fedezetként, akkor a Takarékok ott voltak és segítették a változást. Ma már persze mindenki tudja, hogy az agrárium nagyon jó piac és jó finanszírozni."

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.08. hétfő, 18:00
Lakatos Júlia
a Méltányosság Politikaelemző Központ stratégiai igazgatója
Folytatódnak az orosz bombázások, miközben az ukránok katonai célpontoknak látszó bábukkal próbálkoznak - Háborús híreink vasárnap

Folytatódnak az orosz bombázások, miközben az ukránok katonai célpontoknak látszó bábukkal próbálkoznak - Háborús híreink vasárnap

Az orosz bombázás három civilt ölt meg szombaton Ukrajna déli részén, Herszonban - közölték tisztviselők. Az éjszakai orosz csapások miatt több mint 100 ezer háztartás maradt áram nélkül Észak-Ukrajnában, és megszűnt a vízellátás egy regionális fővárosban - közölték szombaton az ukrán hatóságok. Közben tűz ütött ki egy gázvezetéken a Krímben - közölték vasárnap az oroszok által telepített hatóságok, akik szerint baleset történt, áldozatok pedig nincsenek. Az ukrán légierő parancsnoka mindemellett arról számolt be, hogy erői megtévesztették az orosz csapatokat katonai célpontoknak látszó modellekkel, amelyek ellen az oroszok rakétákat vetettek be. Háborús híreink vasárnap.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×