eur:
401.37
usd:
365.71
bux:
73411.75
2024. október 4. péntek Ferenc

Klinika nyílt a Szent Péter téren hajléktalanoknak

Ferenc pápa karácsonyi ajándékként klinikát hozott létre a vatikáni Szent Péter téren hajléktalanok számára, ahol ingyenes orvosi ellátásban részesülhetnek - tájékoztatott a Vatikán szombaton.

A Katolikus Karitász tavalyi becslése szerint több mint 16 ezer hajléktalan ember él Rómában. Az elmúlt években egyre nagyobb számban tűntek fel a Vatikán közelében, különösen éjszakánként, amikor az árkádok alatt keresnek maguknak alvóhelyet.

A három rendelőből álló új klinika hetente három nap fogadja a hajléktalanokat, és vatikáni, illetve római kórházakból érkező önkéntes orvosok fognak dolgozni benne. Egy hajléktalanokat ellátó régebbi, közeli kórház helyébe lép, amelyet szintén Ferenc pápa létesített. Az egyházfő egy mosakodó- és hajvágóhelyet is létrehozott a közelben a hajléktalanok számára.

Az egykori vatikáni postahivatal helyén létesült klinika elsősegélyhelyként fog működni zarándokok és turisták számára azokon a napokon, amikor nem fogad hajléktalanokat.

Címlapról ajánljuk
Ákos: nem jó kimondani, hogy hatalmas vihar közeleg – egymásra kell nézzünk, emberek

Ákos: nem jó kimondani, hogy hatalmas vihar közeleg – egymásra kell nézzünk, emberek

Én arra hívok mindenkit, aki ezt a lemezt hallgatja, hogy ember legyen velem együtt, hogy egymás számára emberek lehessünk, és hogy megfogalmazhassunk nyugodtan aggodalmakat és örömöket anélkül, hogy a másik folyton ellenséget látna bennünk – mondta Kovács Ákos dalszerző, előadóművész az InfoRádió Aréna című műsorában, ahol beszélt a most megjelent Metropolis című dupla albumáról és a december 14-i Aréna-koncertjéről is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.10.07. hétfő, 18:00
Karácsony Gergely
Budapest főpolgármestere
A hét végére sikerült javítani az amerikai tőzsdéknek

A hét végére sikerült javítani az amerikai tőzsdéknek

Továbbra is nyomás alatt vannak a világ tőkepiacai, a befektetők elsősorban az Irán és Izrael közötti konfliktusra figyelnek. Csütörtökön eséssel fejezték be a kereskedést az európai és az amerikai tőzsdék, ma ehhez képest már emelkedés látszott Európában, és az amerikai tőzsdék is feljebb kerültek. Az EU kínai elektromos autók büntetővámjával kapcsolatos döntésére emelkedett az európai autók részvényárfolyama, a hangulatot a délután megjelent, vártnál jobb amerikai munkaerőpiaci adat is javította.

EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. október 4. 21:32
×
×
×
×