eur:
392.6
usd:
362.16
bux:
72132.83
2024. július 6. szombat Csaba
Olajkút Orosháza és Csanádapáca között 2018. április 30-án.
Nyitókép: Czeglédi Zsolt

Az orosz miniszter elviharzott, lejtőn az olaj ára

Megkezdődött az OPEC kétnapos féléves ülése Bécsben; egyelőre nem született megállapodás a termelés csökkentéséről, ezért dél körül jelentősen, több mint 4 százalékkal csökkent a Brent olajfajta ára.

Homály fedi azt is, hogy Oroszország - mint a legnagyobb szervezeten kívüli olajtermelő - mennyivel csökkentené termelését.

Dél körül az északi-tengeri Brent olajfajta hordónkénti ára 2,68 dollár, 4,35 százalék csökkenéssel, 58,88 dolláron állt.

Az OPEC olaj- és energiaügyi minisztereinek csütörtök délelőtti megbeszéléséről kiszivárgott hírek szerint

egyelőre nem sikerült dűlőre jutni, hogy mennyivel fogják vissza a termelésüket:

500 ezertől 1,5 millió hordóig terjedő adatokról hallani.

Az OPEC több vezetője jelezte, hogy csak abban az esetben lenne hatékony a termeléscsökkentés, ha ahhoz csatlakozna a szervezeten kívüli legnagyobb olajtermelő Oroszország is.

A kőolaj árának dél körüli jelentős gyengüléséhez jelentős mértékben hozzájárult az a hír is, hogy

Alekszandr Novak orosz energiaügyi miniszter visszautazott Moszkvába, hogy tájékoztassa Vlagyimir Putyint az OPEC-tárgyalások állásáról.

Az orosz miniszter várhatóan csak pénteken érkezik vissza Bécsbe.

Az alapforgatókönyv szerint az OPEC-országok és a szervezeten kívüliek együttesen napi 1 millió hordóval csökkentenék a termelésüket, amennyiben Oroszország vállalná termelésének napi 150 ezer hordós visszafogását. Amennyiben Oroszország úgy döntene, hogy napi 250 ezer hordó csökkentést vállal fel, akkor a teljes termelésvisszafogás elérheti a napi 1,3 millió hordót.

Alekszandr Novak ugyanakkor azt mondta csütörtökön, hogy Oroszországnak más termelőkhöz képest nehezebb visszafogni a termelését télen a hideg miatt.

Címlapról ajánljuk
Patika a kézipoggyászban – gyógyszerek, amelyek nélkül ne induljon el nyaralni

Patika a kézipoggyászban – gyógyszerek, amelyek nélkül ne induljon el nyaralni

A gyógyszereket mindig gyerekektől elzárt helyre tegyük, és ezt tartsuk észben a nyaralás vagy az utazás alatt is, hiszen nagyon súlyos mérgezéseket is okozhatnak – figyelmeztetett az InfoRádióban az országos tisztifőgyógyszerész. El Koulali Zakariás arról is beszélt, hogy bizonyos készítmények hűtést igényelnek, illetve magas hőmérséklet hatására hamar tönkremehetnek, hatástalanná válhatnak.

Robert Fico méltatta Orbán Viktor moszkvai útját

A szlovák kormányfő azt mondta, ha egészséges lenne csatlakozott volna.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.08. hétfő, 18:00
Lakatos Júlia
a Méltányosság Politikaelemző Központ stratégiai igazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×