eur:
392.6
usd:
362.16
bux:
72132.83
2024. július 7. vasárnap Apollónia
Tyúkok a Major Kft. tojótyúk telepén a Pest megyei Ráckevén 2016. november 18-án, ahol zárt technológiával közel százezres állományt tartanak. Az országos főállatorvos Békés, Bács-Kiskun és Csongrád megyékben elrendelte a baromfi zártan tartását november 15-én. Az előírás célja, hogy tovább csökkenjen a vadon élő madarakkal történő érintkezés lehetősége.
Nyitókép: Koszticsák Szilárd

Uniós aláírásgyűjtés indul a ketreces állattartás betiltására

Az Európai Bizottság nyilvántartásba vette a ketrecben tartott vagy tenyésztett állatokkal szembeni embertelen bánásmód felszámolását célzó európai polgári kezdeményezést - közölte az uniós bizottság szerdán.

A kezdeményezők olyan jogszabályjavaslat benyújtását kérik az uniós bizottságtól, amely megtiltja a ketrec használatát a tojótyúk, nyúl, jérce, csirke és egyéb tojóállat, fürj, kacsa és liba tartása esetében, valamint tiltja a kocáknak kialakított fialó rekeszek, a kocaállások és egyedi borjúbokszok alkalmazását.

A nyilvántartásba vételt követően egyéves időszak áll rendelkezésre az egymillió támogató aláírás összegyűjtésére legalább hét uniós tagállamból. Ha ez sikerül, a bizottságnak reagálnia kell rá, de nem köteles jogszabályjavaslatot készíteni, ám döntését mindkét esetben indokolnia kell.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.08. hétfő, 18:00
Lakatos Júlia
a Méltányosság Politikaelemző Központ stratégiai igazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×