eur:
392.92
usd:
363.45
bux:
72351.87
2024. július 4. csütörtök Ulrik
Nyitókép: LN Online

Lübecki késes támadás - a terrorista indíték sem zárható ki

Nyolcan sebesültek meg a buszon, a támadót az utasok ártalmatlanították, a rendőrök pedig őrizetbe vették.

A lübecki főügyészség közlése szerint a távolsági buszon történt késes támadás elkövtése kapcsán egyelőre semmi sem zárható ki, így a terrorista indíték sem.

A támadót a busz utasainak sikerült ártalmatlanítaniuk, az elkövetőt őrizetbe vették. A férfi gyanús hátizsákját átvizsgálták a tűzszerészek és gyúlékony anyagot találtak benne.

Közben kihallgatták a 34 éves iraki gyanúsítottat, a férfi nem Németországban született, egyelőre semmi nem utal arra, hogy politikai indíttatású támadásról van szó, de a hatóságok nem zárják ki ezt a verziót.

Nyolcan sebesültek meg a támadásban, hárman közepesen súlyos, öten pedig könnyebb sebeket kaptak.

Még a főügyészség közleménye előtt egy szemtanú arról számolt be, hogy a Travemünde felé tartó zsúfolt buszon egy utas ledobta a hátizsákját, előhúzott egy kést, és megtámadta az embereket. A sofőr azonnal megállt, erre őt is megtámadta az elkövető, de ki tudta nyitni az ajtót, így az utasok többsége ki tudott menekülni a járműből.

Egy közelben járó rendőrjárőr tagjai elfogták a támadót, aki lapértesülések szerint egy középkorú iráni férfi.

A helyi lap szerint a hátizsákban gyúlékony anyagot, vélhetően alkoholt találtak, de a támadást egy konyhakéssel hajtotta végre a férfi.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.05. péntek, 18:00
Gálik Zoltán
a Budapesti Corvinus Egyetem docense
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×