eur:
394.72
usd:
365.16
bux:
71472.23
2024. július 3. szerda Kornél, Soma
Berlin, 2018. március 12.Horst Seehofer bajor tartományi miniszterelnök, a Keresztényszociális Unió (CSU) elnöke, mielőtt Angela Merkel német kancellárral, a Kereszténydemokrata Unió (CDU) elnökével és Olaf Scholz hamburgi polgármesterrel, a Német Szociáldemokrata Párt (SPD) ügyvezető elnökével aláírja a kormánykoalíciós megállapodást Berlinben 2018. március 12-én. A parlamenti választást az előző szeptemberben tartották Németországban. (MTI/EPA/Felipe Trueba)
Nyitókép: FELIPE TRUEBA

Horst Seehofer: menekültpolitikai fordulat kezdődik Németországban

Menekültpolitikai fordulat kezdődik Németországban a tranzitközpontok kiépítésével - hangsúlyozta Horst Seehofer német belügyminiszter csütörtökön a szövetségi parlamentben (Bundestag).

A bajor Keresztényszociális Unió (CSU) elnöke kiemelte: a CSU és az Angela Merkel kancellár vezette testvérpárt, a Kereszténydemokrata Unió (CDU) "intenzív viták" után migrációpolitikai intézkedésekről állapodott meg, és jó esély van arra, hogy ezekhez megszerzik a koalíciós társ Német Szociáldemokrata Párt (SPD) támogatását.

A megállapodás egy új határigazgatási rendszert irányoz elő Németország és Ausztria határán, tranzitközpontok kiépítésével. Ezekből a központokból szállítják majd vissza az EU-ban máshol már regisztrált menedékkérőket a menekültügyi eljárásuk lefolytatására illetékes tagországba.

Ez "valódi menekültpolitikai fordulat kezdetét" jelenti - mondta a miniszter, kiemelve, hogy a tranzitközpontok a bírálatokkal ellentétben nem zártak, "mert a menedékkérők Németországba ugyan nem utazhatnak be, de bármikor visszautazhatnak bármelyik országba, amelybe csak szeretnének".

Címlapról ajánljuk
Seremet Sándor: fontos jelzést küldött Orbán Viktor a kijevi látogatásával

Seremet Sándor: fontos jelzést küldött Orbán Viktor a kijevi látogatásával

A miniszterelnök kijevi látogatása cáfolja azt a narratívát, amely szerint a magyar kormány ukránellenes lenne – erről beszélt az InfoRádióban a Magyar Külügyi Intézet vezető kutatója, a Neumann János Egyetem Eurázsia Központ kutatója.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.03. szerda, 18:00
Giró-Szász András
politikai tanácsadó
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×