eur:
393.1
usd:
363.26
bux:
72351.87
2024. július 5. péntek Emese, Sarolta

Bush politikájához kíván visszatérni Donald Trump

A Trump-kormányzat visszavonta kedden az oktatási intézményekbe történő felvételre vonatkozó pozitív diszkriminációs irányelveket, amelyek a jelentkező faji hovatartozásának figyelembe vételére bátorítottak - jelentette több amerikai médium kedden. Az irányelveket Barack Obama előző amerikai elnök kormánya adta ki.

Barack Obama volt amerikai elnök 2008-as hatalomra kerülése után az oktatási minisztérium irányelveket adott ki, amelyek bátorították a pozitív diszkriminációt, azaz azt, hogy vegyék figyelembe a különböző oktatási intézményekbe jelentkezők faji hovatartozását. A Trump-kormányzat ezen irányelveket vonta vissza.

Az Obama-kormányzat minisztériumai arra buzdították az oktatási intézmények vezetőit, hogy "diverzifikálják", tegyék "sokszínűbbé" hallgatóik összetételét.

Ezzel lényegében hatálytalanította George W. Bush kormányának irányelveit, amelyek "erőteljesen bátorították a fajilag semleges módszerek alkalmazását". Amerikai lapjelentések szerint a Trump-kormányzat ehhez a politikához kíván visszatérni.

Jeff Sessions igazságügyi miniszter tavaly novemberben felkérte a tárcánál az illetékes szakembereket, hogy vizsgálják felül az eddigi, megítélése szerint a törvények, az alkotmány és a legfelsőbb bíróság adta lehetőségeken túlmenő gyakorlatot.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.05. péntek, 18:00
Gálik Zoltán
a Budapesti Corvinus Egyetem docense
Felfordulás és káosz jöhet Európa egyik vezető hatalmában – Megállíthatja-e szélsőjobbot a „republikánus front”?

Felfordulás és káosz jöhet Európa egyik vezető hatalmában – Megállíthatja-e szélsőjobbot a „republikánus front”?

Július 7-én tartják a francia nemzetgyűlési választások második fordulóját, amelynek legnagyobb kérdése, hogy a Marine Le Pen-féle Nemzeti Tömörülés és szövetségesei megszerzik-e az abszolút többséget, azaz a 289 képviselői helyet. A radikális jobboldali párttal szemben hatalmas visszalépési hullám zajlott le az Új Népfrontban egyesült baloldal, illetve az Emmanuel Macron elnök mögött álló centrista blokk képviselőjelöltjei között, ami könnyen meghiúsíthatja Le Pen álmait a kormányrúd megszerzésére.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×