eur:
396.84
usd:
355.48
bux:
74510.83
2024. szeptember 28. szombat Vencel

Agyonlőtte utasát egy Uber-sofőr

Agyonlőtte utasát egy Uber-sofőr az egyesült államokbeli Denverben, a férfi egy szemtanúval azt közölte, hogy az utas megtámadta őt - tudatta a rendőrség pénteken.

Az incidens helyi idő szerint hajnali 3 órakor történt. A 29 éves sofőr a rendőröknek ügyvéd jelenléte nélkül egyelőre semmi sem mondott.

A rendőrséget egy szemtanú riasztotta a 911-es segélykérő számon, majd átadta a telefont a 29 éves Andrew Hancocknak, aki azonosította magát a diszpécsernek.

A kiérkező rendőrök a 45 éves Hyun Kim holttestét az első utasülésnél találták meg, több lövés érte. Hancockot megbilincselték, és elvették a fegyverét. Ő is kórházba került, és jelenleg szándékos emberöléssel gyanúsítják.

A kocsi az autóutat szegélyező falnak csapódott, az út túloldalán pedig 10 töltényhüvely feküdt.

A közösségi utazásmegosztó szolgáltatással foglalkozó Uber tiltja sofőrjeinek, hogy lőfegyvert tartsanak maguknál. Ez alól csak azok az amerikai államok jelentenek kivételt, ahol tilos ezt megtiltani. Coloradóban a törvény megengedi az autósoknak, hogy önvédelmi célból lőfegyvert tartsanak maguknál, de az Uber szóvivője tudatta, hogy a fegyverviselést tiltó szabályuk ebben az államban is érvényben van.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.30. hétfő, 18:00
Kövér László
az Országgyűlés elnöke
Körvonalazódott, milyen irányba kormányozná az uniót Ursula von der Leyen

Körvonalazódott, milyen irányba kormányozná az uniót Ursula von der Leyen

Lassanként teljesen fokozatra kapcsol az Európai Bizottságban a munka a hosszú nyári szünidő után, és már az egyes biztosoknak adandó portfoliók is ismeretesek. Ez persze még nem végleges – az EP-nek még meg kell hallgatnia a jelölteket, ami miatt lehetnek változások. A személyi kombinációk latolgatása közben azonban kevesebb figyelmet kaptak a volt-leendő bizottsági elnök, Ursula von der Leyen politikai irányelvei, pedig már nyár elején megjelentek. Ezek jelzik, hogy mely területek lesznek fontosak, és ez azt is befolyásolja, hogy ki milyen feladatot kap a Bizottság tagjai közül. Néhány új biztosi funkciót is meghirdetett von der Leyen, amelyek jelzésértékűek a prioritásairól.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×