eur:
394.99
usd:
367.7
bux:
71434.01
2024. július 2. kedd Ottó
New York, 2018. május 25.A többszörös nemi erőszakkal és szexuális zaklatással vádolt Harvey Weinstein amerikai filmproducer érkezik egy New York-i kerületi bíróságra 2018. május 25-én. A The Weinstein Company nevű filmes cég társalapítójáról a The New York Times című napilap terebélyes oknyomozó riportot közölt arról 2017 őszén, hogy a producer az elmúlt évtizedekben színésznőket zaklatott szexuálisan, többet megerőszakolt és korábban nyolc esetben is pénzügyi kárpótlásban állapodott meg áldozataival. (MTI/EPA/Peter Foley)
Nyitókép: PETER FOLEY

Máris szabadlábon a letartóztatott Harvey Weinstein

Vádemelés után egymillió dollár óvadék ellenében egy New York-i bíróság pénteken szabadon engedte Harvey Weinsteint, akit a nap folyamán tartóztattak le nemi erőszak, szexuális bántalmazás és más bűncselekmények miatt.

A bíróság elrendelte, hogy a bukott filmmogulnak elektronikus nyomkövetőt kell viselnie, és nem hagyhatja el New York és Connecticut államot. Útlevelét is bevonták.

A bíróság két nő sérelmére elkövetett nemi erőszakkal, szexuális zaklatással, erőszakos nemi közösüléssel és szexuális bűncselekménnyel vádolta meg őt.

"Ez a vádlott arra használta fel helyzetét, pénzét és hatalmát, hogy fiatal nőket olyan helyzetbe hozzon, amelyben képes volt szexuálisan megbecsteleníteni őket" - hangsúlyozta Joan Illuzzi-Orbon, a manhattani ügyészség illetékese a bíróságon.

Harvey Weinstein a bíróság előtt nem ismerte el bűnösségét.

Címlapról ajánljuk
Folytatódik a cseh-szlovák testvércsata: Prága inkább fokozza Ukrajna támogatását

Folytatódik a cseh-szlovák testvércsata: Prága inkább fokozza Ukrajna támogatását

A cseh miniszterelnök szerint a cseh-szlovák kormányközi tárgyalások felújítása továbbra sincs napirenden. A legfelsőbb cseh vezetők a prágai várban vitatták meg az országot érintő legfontosabb külpolitikai kérdéseket, és úgy nyilatkoztak, hogy Csehország folytatja Ukrajna támogatását minden területen, beleértve a fegyverszállításokat is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.02. kedd, 18:00
Yann Caspar
a Matthias Corvinus Collegium Európai Tanulmányok Műhelyének kutatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×