eur:
394.97
usd:
368.65
bux:
72094.79
2024. június 30. vasárnap Pál

Trump: legyen inkább újabb kormányzati leállás

Donald Trump amerikai elnök szerint inkább álljon le a kormányzat működése, ha a kongresszusban nem sikerül megállapodni a demokratákkal a bevándorlás ügyében.

Az elnök a Fehér Házban a rendfenntartó erők képviselőivel és kongresszusi politikusokkal tartott találkozóján fejtette ki álláspontját.

A bevándorlási törvényjavaslatra utalva leszögezte: "Ha nem intézzük el ezt a dolgot, szívesebben venném, ha a kormányzati hivatalokat bezárnák". Majd ismét azt hangsúlyozta:

a demokratáknak el kell fogadniuk a szigorúbb határvédelmi intézkedéseket annak érdekében, hogy gátat vessenek az illegális bevándorlásnak.

"Ha be kell zárnunk a kormányhivatalokat, mert a demokratákat nem érdekli a biztonság (...), és nem akarják gondját viselni katonáinknak, akkor legyen inkább újabb kormányzati leállás" - fogalmazott.

Közben azonban a kongresszusban a politikusok optimistábban nyilatkoztak. A szenátus republikánus és demokrata párti vezetői kedden délután közölték: közel a megállapodás, amelynek révén két évre megszavaznák a kormányzat működéséhez szükséges finanszírozást, úgy, hogy az igenlő voksot a demokraták nem kötik a bevándorlási törvénnyel kapcsolatos javaslataik elfogadásához. Kedd délután Sarah Huckabee Sanders, a Fehér Ház szóvivője bejelentette: Donald Trump kedden találkozott Rod Rosenstein igazságügyi miniszterhelyettessel, és megvitatta vele azt feljegyzést, amelyet a demokraták állítottak össze, válaszként a republikánusok múlt héten nyilvánosságra hozott jelentésére a Szövetségi Nyomozó Irodáról (FBI).

A republikánusok által a múlt héten nyilvánosságra hozott dokumentum arról szól, hogy a 2016-os elnökválasztási kampányban az FBI - megtévesztve az illetékes bíróságot - jogellenesen figyelte meg, hallgatta le Donald Trump kampánycsapatának egyes tagjait, azzal a céllal, hogy megakadályozza Trump elnökké választását.

A képviselőház illetékes bizottsága hétfőn szavazta meg, hogy a demokraták is nyilvánosságra hozzák a saját feljegyzésüket az üggyel kapcsolatban.

Címlapról ajánljuk

"A határ a csillagos ég" - jelentette ki Orbán Viktor Bécsben

Új szövetség jött létre Európában három párt részvételével. Ez hazafias erőkből formálódik, és alapítói vezető szerepet játszanak országaikban. Más pártokat is várunk, hogy közösen, egyesült erővel biztosítsuk Európa jövőjét - mondta Herbert Kickl, az Osztrák Szabadságpárt elnöke Bécsben, miután Orbán Viktor miniszterelnökkel, a Fidesz elnökével, és Andrej Babissal, a cseh ANO vezetőjével találkozott.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.01. hétfő, 18:00
Orbán Balázs
a miniszterelnök politikai igazgatója, az MCC kuratóriumának elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×