eur:
386.98
usd:
356.05
bux:
68088.24
2024. május 18. szombat Alexandra, Erik

Egy biztonsági őrt is meglőtt a Las Vegas-i merénylő

A Las Vegas-i lövöldözés elkövetője, Stephen Paddock a tömegmészárlás előtt pár perccel meglőtte a szálloda egyik biztonsági őrét is - osztott meg egy eddig nyilvánosságra nem került információt Joe Lombardo seriff hétfői sajtótájékoztatóján.

A seriff elmondta: Jesus Campost, a Mandalay Bay szálloda biztonsági őrét valaki riasztotta a 32-ik emeletről. Az őr október 1-én, vasárnap este 9 óra 59 perckor ért fel az emeletre, és Stephen Paddock ekkor lábon lőtte őt. Az elkövető ezután a szállodai ablakból mintegy 10-11 percen keresztül lőtt a szálloda melletti countryfesztivál vendégseregére.

Joe Lombardo seriff további részleteket nem közölt. A múlt héten a rendőrség még azt mondta, hogy Paddock már javában lövöldözött, amikor Jesus Campos az emeletre érkezett, és Paddock az ajtón keresztül eresztett a lábába golyót.

A Las Vegas-i rendőrség egyébként továbbra is a sötétben tapogatódzik azzal kapcsolatban, hogy milyen indatékai voltak Paddocknak. Annyit sikerült kideríteni, hogy szerencsejátékos volt, nagy összegekben játszott, és mivel törzsvendég volt a szállodában, a szobát ingyen kapta meg.

Hétfőn a rendőrség ismét kihallgatta Paddock öccsét és több családtagját, de Lombardo seriff az újságírók kifejezett kérdéseire is csupán annyit közölt, már egyértelmű, hogy a férfi egyedül követte el tettét.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.21. kedd, 18:00
Rigó Csaba Balázs
a Gazdasági Versenyhivatal elnöke
Az orosz eliten belüli harcokról is szól Putyin mostani minisztercseréje

Az orosz eliten belüli harcokról is szól Putyin mostani minisztercseréje

Oroszországban, ha egy közszereplő ellen büntetőeljárás indul vagy elítélnek, két dolog szokott igaz lenni: az adott személy ellenzi Vlagyimir Putyin uralmát vagy az ukrajnai „különleges katonai műveletet”, illetve nem számít magas rangú tisztviselőnek. Az állítólag kenőpénzt elfogadó Timur Ivanov védelmi miniszterhelyettes áprilisi letartóztatása baljóslatúan nem a fenti szabályt követte. Rávilágít továbbá az oroszországi befolyásos csoportok közötti feszültségek elmélyülésére, miközben a zsarnok részéről nem látszanak a koherens vezetés jelei.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×