eur:
392.6
usd:
362.16
bux:
72132.83
2024. július 6. szombat Csaba
Újabb csapás az álhíroldalaknak

Újabb csapás az álhíroldalaknak

Újabb korlátozást vezetett be a Facebook az álhíreket terjesztő oldalak ellen.

Az álhíreket terjesztő oldalak ezentúl nem hirdethetik magukat pénzért a Facebokon - jelentette be közleményében a világ legnagyobb internetes közösségi szájtja.

Nem ez az első ilyen intézkedés a Facebooknál, amelyet az amerikai elnökválasztás kampányában sok vád ért amiatt, hogy nem tesz semmit a politikai és tudományos hazugságokat terjesztő propaganda ellen - mondta az InfoRádió ReggelInfo című műsorának Lévai Richárd közösségi marketing specialista.

„Az álhírterjesztő oldalak nagy része abból él, hogy a honlapon, ahova a Facebook-kattintás után érkezünk, mindenféle hirdetések vannak elhelyezve, amelyek a nagy kiszolgálórendszerektől származnak, ezt próbálják meg elvenni tőlük.

Így már macerásabb lesz megélniük.

A másik csapásirány az, hogy ellenőrző portálokkal szövetkezik a Facebook, ennek eredményeként az álhírnek tűnő bejegyzések mellett megjelenik egy, vitatott tartalmat jelző címke, hogy gondoljuk meg a megosztását. Sőt kiegészítő linkeket is ajánlhatnak, amelyek viszont a valós híreket jelenítik meg.”

A szakértő szerint az álhíroldalak hirdetési lehetőségének megvonása is hatékony módszernek ígérkezik.

„Ez azért fontos, mert

az álhíroldalaknak is kell egy közönség, ahova el tudják juttatni a híreiket.

Ha ez megszűnik, nehezebben tudják felépíteni, akkor korlátozva van az elérhető embermennyiség, ami az álhíroldalak rendelkezésére áll.”

Az álhíroldalak által jelentett probléma nagyságát az is mutatja, hogy ezzel az intézkedéssel a Facebook jelentős bevételről mond le, nyilván azért, mert megőrizheti a hitelességét -- tette hozzá Lévai Richárd közösségi marketing specialista.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Alig van korszerű ingatlan idehaza, de az otthonfelújítási program nagy hajtóerő lehet

Alig van korszerű ingatlan idehaza, de az otthonfelújítási program nagy hajtóerő lehet

Az évente megépülő húszezer új lakás nagyon elenyésző szám a négy és fél milliós országos lakásállományhoz képest – mondta az InfoRádióban az MBH Jelzálogbank vezérigazgatója. Nagy Gyula arról is beszélt, hogy az otthonfelújítási programban a nyílászárócsere a legolcsóbb beruházás, a homlokzati és födémszigetelés viszont jelentős kiadásokkal jár.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.08. hétfő, 18:00
Lakatos Júlia
a Méltányosság Politikaelemző Központ stratégiai igazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×