eur:
394.97
usd:
368.65
bux:
72094.79
2024. június 30. vasárnap Pál

Megnevezték a finn merénylőt

Egy finn bíróság megnevezte hétfőn azt a 18 éves marokkói menedékkérőt, akit a turkui késeléses támadás elkövetésével gyanúsítanak.

A pénteki támadást, amelyben megöltek két nőt, és megsebesítettek további nyolc embert, feltehetőleg Abderrahmán Meska követte el. Terrorcselekmény, szándékos emberölés és szándékos emberölés kísérlete gyanújával nyomoznak ellene - olvasható a bíróság közleményében. A férfit kedden videokapcsolaton keresztül kihallgatják - tették hozzá.

A finn rendőrség vasárnap arról adott ki közleményt, hogy sikerült kihallgatnia a láblövése miatt kórházban ápolt, feltételezett merénylőt, és hétfőn fogja kérni a bíróságtól a férfi előzetes letartóztatását. Anderrahmán Meska feltehetőleg kifejezetten nőket akart megtámadni - közölte a rendőrég hétfőn.

A rendőrség hétfőn az üggyel kapcsolatban őrizetbe vett mind az öt gyanúsított előzetes letartóztatását kérte. Azt egyelőre nem közölték, hogy a gyanú szerint a négy másik marokkóinak milyen szerepe volt a támadásban. Mind a négy tagadja, hogy bűnrészes volna.

Címlapról ajánljuk

"A határ a csillagos ég" - jelentette ki Orbán Viktor Bécsben

Új szövetség jött létre Európában három párt részvételével. Ez hazafias erőkből formálódik, és alapítói vezető szerepet játszanak országaikban. Más pártokat is várunk, hogy közösen, egyesült erővel biztosítsuk Európa jövőjét - mondta Herbert Kickl, az Osztrák Szabadságpárt elnöke Bécsben, miután Orbán Viktor miniszterelnökkel, a Fidesz elnökével, és Andrej Babissal, a cseh ANO vezetőjével találkozott.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.01. hétfő, 18:00
Orbán Balázs
a miniszterelnök politikai igazgatója, az MCC kuratóriumának elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×