eur:
392.91
usd:
363.41
bux:
72351.87
2024. július 4. csütörtök Ulrik

Fontos változás jön a YouTube-on

A Google bejelentette, hogy jobban meg fogja szűrni a Youtube videomegosztó portálon megjelenő szélsőséges vagy terrorista tartalmakat.

Az Alphabet holdinghoz tartozó, keresőprogramot működtető Google vállalat kaliforniai központja helyi idő szerint vasárnap közölte, hogy ezentúl szigorúbban lép fel a tulajdonában lévő Youtube-on megjelenő, szélsőséges és terrorista eszméket népszerűsítő tartalmak ellen.

  • Javítani fogja az ezt lehetővé tevő programok minőségét, és
  • növelni fogja azoknak a szakembernek a számát, akik azonosítják és eltávolítják az ilyen felvételeket a videomegosztóról - jelezte a cég.

A Google azt is ígéri, hogy szélesíteni fogja az együttműködést azokkal a szervezetekkel, amelyek az interneten megjelenő szélsőségesség terjesztése ellen harcolnak. Megpróbálja továbbá online hirdetésekkel elérni azokat, akik az Iszlám Állam toborzó kampányainak lehetnek az alanyai, hogy ráirányítsa a figyelmüket olyan terrorellenes videókra, amelyek eltántoríthatják őket a csatlakozástól a dzsihadista szervezethez.

A Google elismeri, hogy más internetes vállalatokkal együttműködve évek óta azon dolgozik, hogy felismerje és eltávolítsa az üzletpolitikájával ellenkező tartalmakat, ennek ellenére a

"keserű igazság" az, hogy még sok munka vár az "iparágra".

"A szélsőségesek és a terroristák nemcsak a biztonságunkat akarják aláásni, hanem meg akarják semmisíteni az értékeinket is, és mindazt, ami nyílttá és szabaddá teszi a társadalmat. Ezt nem engedjük meg nekik" - áll a vállalat közleményében.

A múlt csütörtökön a Facebook közösségi portál jelentette be, hogy új eszközök alkalmazásával kísérletezik a szélsőséges és terrorista propaganda terjedésének megfékezése végett.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.05. péntek, 18:00
Gálik Zoltán
a Budapesti Corvinus Egyetem docense
Napokon belül távozhat Ukrajna miniszterelnöke, Zelenszkij kész tárgyalni a békéről - Híreink az ukrajnai háborúról csütörtökön

Napokon belül távozhat Ukrajna miniszterelnöke, Zelenszkij kész tárgyalni a békéről - Híreink az ukrajnai háborúról csütörtökön

Ukrán források szerint Volodimir Zelenszkij ukrán elnök hamarosan menesztheti az ország második legbefolyásosabb emberét, Denisz Simhal kormányfőt. Mindeközben a frontot ismét elárasztották az orosz Lancet-drónok: szabályosan vadásznak az ukrán páncélosokra. Kijev és az Egyesült Államok is elutasította Orbán Viktor magyar miniszterelnök tűzszüneti javaslatát. Volodimir Zelenszkij ukrán elnök újabb békekonferenciát rendezne, ezúttal Oroszország részvételével. Cikkünk folyamatosan frissül az orosz-ukrán háború legfontosabb híreivel.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×