eur:
396.84
usd:
355.48
bux:
74510.83
2024. szeptember 29. vasárnap Mihály
Orbánt faggatják ma Brüsszelben

Orbánt faggatják ma Brüsszelben

Az Európai Bizottság ma megvizsgálja a Közép-európai Egyetemet is érintő magyar felsőoktatási módosítást, majd délután Orbán Viktor miniszterelnök is felszólal az Európai Parlament magyarországi helyzetről szervezett vitájában.

Egyebek mellett a felsőoktatást érintő magyar szabályozásról is tárgyal szerda délelőtt az Európai Bizottság, Frans Timmermans, a testület első alelnökének a vezetésével, majd a bizottság közzé is teszi a vitáról szóló jelentését - közölte Margarítisz Szkínász, az Európai Bizottság szóvivője a testület keddi sajtótájékoztatóján.

A szóvivő újságírói kérdésre kitért arra is, hogy bár Orbán Viktor miniszterelnök Brüsszelbe utazik, sem Jean-Claude Juncker, az Európai Bizottság elnöke, sem Frans Timmermans a testület alelnöke nem tervezett találkozót a magyar kormányfővel.

Az Európai Parlament délután 3-kor kezdődő plenáris ülésén, a magyarországi helyzetről szóló napirendi pont keretében, amelyen a bizottságot várhatóan Frans Timmermans képviseli, Orbán Viktor miniszterelnök is felszólal. Ezt követően a magyar kormányfő nemzetközi sajtótájékoztatót tart.

Orbán Viktor az elmúlt években kormánya politikáját védve többször is felszólalt már az Európai Parlamentben. Így volt ez az alaptörvény, a médiatörvény, illetve a halálbüntetés esetleges visszaállítása ügyében is.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

Vasárnap Ausztria választ: a Szabadságpárt visszatérhet a csúcsra

Épp hogy csak túljutott Ausztria a rendkívüli károkat okozó áradások nehezén, az ország a hét végén újabb, ezúttal politikai megméretés előtt áll. Több mint 6,3 millióan járulhatnak a szavazóurnák elé, hogy újabb öt évre új parlamentet, illetve új kormányt válasszanak.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.30. hétfő, 18:00
Kövér László
az Országgyűlés elnöke
Harmadik világháborúval riogatott Trump, egyetlen döntéssel meg lehetne rengetni Oroszországot – Ukrajnai háborús híreink szombaton

Harmadik világháborúval riogatott Trump, egyetlen döntéssel meg lehetne rengetni Oroszországot – Ukrajnai háborús híreink szombaton

Donald Trump republikánus amerikai elnökjelölt és Volodimir Zelenszkij ukrán államfő a New York-i Trump Towerben folytattak beszélgetést. A találkozó után Trump azt írta saját közösségi platformján, a Truth Social-ön, ha nem ő győz az elnökválasztáson, jön a harmadik világháború. Az elmúlt hónapok legfontosabb kérdése, hogy az európai vezetők és az Egyesült Államok döntéshozói engedélyezik-e Kijevnek, hogy a Nyugattól kapott modern fegyverrendszereket bevessék Oroszország területe ellen. Az amerikai Institute for the Study of War (ISW) intézet írt egy elemzést, hogy miért lenne fontos egy ilyen lépést megtenniük Ukrajna szövetségeseinek. Cikkünk folyamatosan frissül az orosz-ukrán háború legfrissebb híreivel.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×