eur:
394.36
usd:
356.48
bux:
0
2024. augusztus 19. hétfő Huba

Megnyílt Ferenc pápa mosodája

Ferenc pápa mosodát nyittatott Róma belvárosában, ott hajléktalanok tisztíthatják ruháikat és takaróikat - közölte a pápai alamizsnahivatal hétfőn.

A mosoda ingyen mossa, szárítja és ki is vasalja a hajléktalanok által hozott ruhaneműket. A gépek működtetésében önkéntesek segítenek. A mosodában hat mosó- és hat szárítógépet helyeztek el, valamint vasalókat: a legmodernebb háztartási gépeket egy ismert multinacionális cég adományozta, és ingyenesen szolgáltatja a mosószert is.

A mosoda a Vatikántól nem messze levő Trastevere negyedben nyílt meg, a Szent Egyed közösség szegényeknek és hajléktalanoknak fenntartott egyik központjában.

A mosoda mellett a következő hónapokban borbélyüzlet, orvosi rendelő és élelmiszer-, valamint ruhaelosztó is működik majd.

Ferenc pápa 2015 februárjában nyitott meg egy zuhanyzóhelyet a Szent Péter tér oszlopcsarnokának oldalában, majd ugyanitt ingyenes borbélyszolgálat is elkezdett működni, tavaly pedig szintén itt orvosi ambulancia nyílt.

2015-ben a Vatikán közelében éjszakai szállást is nyitottak hajléktalan férfiak számára.

Címlapról ajánljuk
Szakértő: lélektani határhoz ért a lakbérek középértéke a fővárosban

Szakértő: lélektani határhoz ért a lakbérek középértéke a fővárosban

Az ingatlan.com adatai szerint az augusztusban meghirdetett fővárosi albérleteket átlagosan 250 ezer forintért kínálták. Az egyetemisták által egyik legkedveltebbnek számító 11. kerületben átlagosan 270 ezer forintot kértek el egy-egy kiadó lakásért, míg a vidéki egyetemi városok közül Miskolc és Kaposvár a legolcsóbb 110 ezer forinttal.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.08.21. szerda, 18:00
Fekete Rajmund
történész, a Kommunizmuskutató Intézet igazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×