eur:
392.91
usd:
355.66
bux:
72865.31
2024. szeptember 1. vasárnap Egon, Egyed
Hetvenezer madarat vadásztak le a semmiért

Hetvenezer madarat vadásztak le a semmiért

Mintegy hetvenezer madarat lőttek le a New York-i repülőterek környékén 2009 óta, amikor az egyik járatnak a Hudson folyón kellett kényszerleszállást végrehajtania, mert a repülőgép hajtóművébe madár került. Mostanra kiderült, a hajtóvadászatnak semmi haszna nem volt - derítette ki a The Guardian.

A madarakat okolták a pontosan nyolc évvel ezelőtt történt balesetért, amely szerencsés véget ért. A történetből filmet is forgatott Clint Eastwood, és a Tom Hanks által alakított pilóta, Chesley "Sully" Sullenberg valóságos legenda lett. Az utasok túlélték az ütközést a madarakkal, a madarakra nézve viszont súlyos következménye lett az incidensnek: irtani kezdték őket a repülőterek környékén.

Az eltelt időszakban a hivatalos adatok szerint csaknem hetvenezer madarat ejtettek el, lelőtték őket, vagy csapdába csalták, miközben az amerikai légügyi hatóság által rögzített repülő-madár konfliktusok száma emelkedett New Yorkban. 2009 előtt évi 159 ütközést regisztráltak a Newar és a La Guardia légikikötőknél, azóta 299-re kúszott fel ez a szám, igaz, befolyásolhatja az utóbbi számot, hogy a 2009-es baleset óta jobban odafigyelnek a madarak okozta problémákra a pilóták is.

A Kennedy repülőtér a vándormadarak útvonalában van, ezért ott korábban is irtották a madarakat, de ott is emelkedett az ütközések száma.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.02. hétfő, 18:00
Maruzsa Zoltán
a Belügyminisztérium köznevelési államtitkára
Újabb fordulat az orosz-ukrán konfliktusban - Háborús híreink szombaton

Újabb fordulat az orosz-ukrán konfliktusban - Háborús híreink szombaton

Az orosz-ukrán háború újabb fordulatot vett, miután Kijev katonai műveletet indított az oroszországi Kurszki területen. A NATO főtitkára, Jens Stoltenberg a Welt am Sonntag német hetilapnak adott nyilatkozatában reagált az eseményekre. Eközben pénteken késő este az oroszországi Belgorod városát ukrán támadás érte, ami öt halálos áldozatot követelt, és 46 ember sérült meg - jelentette be Vjacseszlav Gladkov, a térség kormányzója. Az incidens során 37 embert, köztük hét gyermeket kórházba kellett szállítani.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×