eur:
394.97
usd:
368.65
bux:
72094.79
2024. június 29. szombat Péter, Pál

Trump első áldozata

Lemondott az Egyesült Államok kanadai nagykövete és ezzel elsőként tett eleget Donald Trump elvárásainak. A megválasztott elnök ugyanis jelezte, hogy valamennyi politikai kinevezettet leváltja.

Bruce Heyman nagykövet, aki Barack Obama elnök egyik bizalmi emberének számított, Twitter-üzenetben hozta nyilvánosságra lemondását.

"A kérésnek megfelelően január 20-i határidővel lemondok az Egyesült Államok Kanadában akkreditált nagykövetének posztjáról" - olvasható Heyman bejegyzésében. A nagykövet, aki korábban a Goldman Sachs bankház egyik felelős vezetője volt, 2014 óta töltötte be a nagyköveti posztot Ottawában. 2008-ban és 2012-ben is Obama kampányának egyik nagy támogatója volt, s jelentős pénzadományokkal segítette a demokrata párti elnököt.

A The New York Times csütörtökön - diplomáciai forrásokra hivatkozva - arról írt, hogy a hatalom átadását bonyolító Trump-csapat kivétel nélkül valamennyi politikai kinevezett nagykövetet felkérte, hogy január 20-i hatállyal mondjon le posztjáról.

Donald Trumpot január 20-án iktatják be hivatalába.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.01. hétfő, 18:00
Orbán Balázs
a miniszterelnök politikai igazgatója, az MCC kuratóriumának elnöke
Katasztrofális folyamatot indított be az emberiség, egyre több jele van egy új veszélynek

Katasztrofális folyamatot indított be az emberiség, egyre több jele van egy új veszélynek

Napjainkban szinte minden napra jut egy-egy fontos űrkilövés, amelyek során ember alkotta szerkezeteket, műholdakat, vagy akár asztronautákat is szállító űrhajókat juttatnak a világűrbe. Egyesek szerint újra fellángolt a hidegháború idejéről ismert "űrverseny", több állam is Földön kívüli égitestekre szeretné eljuttatni saját űrhajósait a közeljövőben. Arról azonban már jóval kevesebb szó esik, hogy mi történik a Föld körüli pályára állított tárgyakkal a fellövésük után. Pedig a bolygónk körül keringő - akár a földi életre is veszélyt jelentő - űrszemét kezelésével egyre nehezebben birkóznak meg az űrkutatók, amelynek súlyos következményei lehetnek a jövőben.

EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. június 28. 22:05
×
×
×
×