eur:
392.6
usd:
362.16
bux:
72132.83
2024. július 7. vasárnap Apollónia

Csekély a különbség Hillary Clinton és Trump között

Nem indul bűnvádi eljárás Hillary Clinton ellen az újabban feltárt e-mailek miatt - jelentette be vasárnap James Comey, az FBI igazgatója. A keddi választás előtt mától a demokraták, valamint a republikánusok elnökjelöltje, Donald Trump is új kampányvideókkal jelentkezik.

A szövetségi nyomozó iroda vezetője az amerikai kongresszus tagjainak küldött levelében tudatta, hogy az FBI éjt nappallá téve elemezte a levélözönt, és ennek alapján arra jutott, hogy fenntartja júliusban hozott döntését, miszerint nem javasol vádemelést a demokrata párti elnökjelölt ellen. A vizsgálat szerint a levelezés nem szolgál alappal arra, hogy eljárás induljon.

Clinton kampánystábja üdvözölte a döntést, azonban a republikánusok elnökjelöltje továbbra is napirenden tartja a témát.

„Hillary Clinton bűnös, ezt ő is tudja, az FBI is tudja, és az emberek is tudják. Az amerikai nép pedig a szavazóurnákban fog igazságot szolgáltatni november 8-án” – fogalmazott Minnesotában Donald Trump.

Az elnökjelölt mindezek mellett új munkahelyeket ígért, és vetélytársát, valamint férje, Bill Clinton korábbi elnökségét azzal vádolta, hogy elősegítették a munkahelyek kiszervezését külföldre, elsősorban Kínába és Mexikóba.

Hillary Clinton vasárnap reggel a pennsylvaniai Philadelphiában egy afroamerikaiak látogatta templomban járt. Ugyanis egyre fontosabbak a feketék szavazatai. Míg tizenhat évvel ezelőtt 12,9 milliónyian, 2004-ben 14 millióan, 2008-ban 16 millióan, 2012-ben pedig 17,8 millió afroamerikai szavazott. A demokraták elnökjelöltje aztán délután az ohiói Clevelandben kampányolt.

"Tudom, hogy ezen a mostani választáson sok elkeseredettség, sőt düh is felszínre tört. Látom, hallom, jómagam is alanya vagyok ennek. Csak hát a düh nem terv a jövőre. Dühből nem születnek új munkahelyek, új kezdeményezések, és nem tudunk megteremteni egy erős középosztályt” - fogalmazott Hillary Clinton.

A RealClearPolitics által közölt felmérések többsége szerint Hillary Clinton 46,6 százalékon, míg Donald Trump 44,8 százalékon áll. Tehát elvileg hibahatáron belül van az eltérés a demokraták elnökjelöltjének javára.

A Broadway-színházak több mint fele, a Metropolitan Opera és a Carnegie Hall is zárva lesz kedden New Yorkban, az amerikai elnökválasztás napján. A zenei produkciók és színházi előadások szüneteltetésével a választások napján a kulturális intézmények a szavazókat kívánják arra ösztönözni, hogy inkább a voksolással foglalkozzanak.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Kiss Róbert Richard: csak az tiltakozik a turisták áradata ellen, aki nem profitál belőle

Kiss Róbert Richard: csak az tiltakozik a turisták áradata ellen, aki nem profitál belőle

A turizmus nem szociális jog, így joggal szednek belépődíjat az utazók kedvenc célpontjai – mondta Kiss Róbert Richard, de a turisztikai szakértő arra is emlékeztetett, hogy ezek a látványosságok eddig is a bevételük nagy részét éppen a pokolba kívánt látogatóktól szerezték.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.08. hétfő, 18:00
Lakatos Júlia
a Méltányosság Politikaelemző Központ stratégiai igazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×