eur:
396.84
usd:
355.48
bux:
74510.83
2024. szeptember 29. vasárnap Mihály

Zéró toleranciát hirdettek a horrorbohócok ellen

Németországban a hatóságok következetesen és a zéró tolerancia elve alapján lépnek fel a bohócjelmezes zaklatók, azaz a horrórbohócok ellen - ígérte egy pénteki nyilatkozatában a német szövetségi belügyminiszter.

Thomas de Maizire hangsúlyozta, hogy a horrorbohócok zaklatásai bűncselekménynek minősülhetnek, és semmi közük a közelgő Halloween-ünnep (október 31.) "ártatlan szokásaihoz".

Az Egyesült Államokból eredeztetett horrorbohóc jelenség az utóbbi hetekben terjedt el Németországban. A rémületet keltő "gonosz bohóc" álarcot viselő ismeretlenek közterületen rontanak rá emberekre, gyakran késsel, baltával, baseballütővel vagy láncfűrésszel felfegyverkezve ijesztgetik őket.

A szövetségi belügyminiszter a Freie Presse című lap hírportálján ismertetett nyilatkozatában felszólította a lassan szinte tömegessé váló zaklatások áldozatait, hogy tegyenek feljelentést. A rendőrség így azonnal nyomozást indíthat, és a bíróságok remélhetőleg gyorsan ítéletet hoznak - mondta Thomas de Maiziere, kiemelve, hogy az erélyes fellépésre azért is szükség van, hogy ne kövessék még többen a horrorbohócok példáját.

A horrorbohócok durván visszaélnek a bohócok művészetével, amelynek lényege a közönség megnevettetése. Annak pedig "már a fele sem tréfa", ha láncfűrésszel vagy késsel ijesztgetnek embereket, és az a leginkább visszataszító, amikor a halálra rémített emberekről videofelvételt készítenek és felrakják az internetre - mondta a német belügyminiszter.

A rendőrséghez országszerte legkevesebb 370 bejelentés érkezett horrorbohóc-támadásról október eleje óta. Az esetek többsége - mintegy 200 támadás - Észak-Rajna-Vesztfália tartományban történt. Több esetben sérülés is történt, például Berlinben a napokban egy áldozat késsel megszúrta bohócjelmezes támadóját, aki súlyos állapotban kórházba került.

Több áruházlánc kivonta a forgalomból a gonosz bohóc álarcokat.

Címlapról ajánljuk

Vasárnap Ausztria választ: a Szabadságpárt visszatérhet a csúcsra

Épp hogy csak túljutott Ausztria a rendkívüli károkat okozó áradások nehezén, az ország a hét végén újabb, ezúttal politikai megméretés előtt áll. Több mint 6,3 millióan járulhatnak a szavazóurnák elé, hogy újabb öt évre új parlamentet, illetve új kormányt válasszanak.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.30. hétfő, 18:00
Kövér László
az Országgyűlés elnöke
Harmadik világháborúval riogatott Trump, egyetlen döntéssel meg lehetne rengetni Oroszországot – Ukrajnai háborús híreink szombaton

Harmadik világháborúval riogatott Trump, egyetlen döntéssel meg lehetne rengetni Oroszországot – Ukrajnai háborús híreink szombaton

Donald Trump republikánus amerikai elnökjelölt és Volodimir Zelenszkij ukrán államfő a New York-i Trump Towerben folytattak beszélgetést. A találkozó után Trump azt írta saját közösségi platformján, a Truth Social-ön, ha nem ő győz az elnökválasztáson, jön a harmadik világháború. Az elmúlt hónapok legfontosabb kérdése, hogy az európai vezetők és az Egyesült Államok döntéshozói engedélyezik-e Kijevnek, hogy a Nyugattól kapott modern fegyverrendszereket bevessék Oroszország területe ellen. Az amerikai Institute for the Study of War (ISW) intézet írt egy elemzést, hogy miért lenne fontos egy ilyen lépést megtenniük Ukrajna szövetségeseinek. Cikkünk folyamatosan frissül az orosz-ukrán háború legfrissebb híreivel.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×