eur:
401.23
usd:
364.19
bux:
72720.89
2024. október 3. csütörtök Helga

Szijjártó: elképesztő az emberi jogi biztos Magyarország iránti gyűlölete

A vasárnapi népszavazáson a magyar emberek "csattanós választ" adhatnak az Európa Tanács (ET) emberi jogi biztosának Magyarországgal kapcsolatos hazugságaira - közölte Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter.

A tárcavezető arra reagált, hogy Nils Muiznieks, az ET emberi jogi biztosa a The New York Times amerikai napilap online kiadásában a magyarországi menekültpolitikát bíráló cikket közölt, amelyben a pozsonyi EU-csúccsal kapcsolatban azt írta: nem okozott meglepetést, hogy Magyarország az EU javaslatait leginkább elutasító országok egyike volt. A magyar kormány ugyanis már korábban is hozott olyan intézkedéseket, amelyek ellentétesek az emberi jogok tiszteletben tartásának és a jogállamnak az elveivel. Hozzátette: az emberi jogok szempontjának háttérbe szorítását a magyar kormány menekültpolitikája mutatja a leginkább.

Mindezzel kapcsolatban Szijjártó Péter kiemelte: az ET emberi jogi biztosának "tudatlansága és Magyarország iránti gyűlölete elképesztő". Látható, hogy "van a valóság, és van az, amit Nils Muiznieks mond", és a kettő egy ponton sem találkozik egymással - fogalmazott.

A külügyminiszter úgy látja, az ET emberi jogi biztosa azt az országot "támadja elképesztő hazugságaival", amely minden nemzetközi előírást betart. Egyértelmű, hogy "Nils Muiznieks és elvbarátai a nemzetközi jogszabályok felrúgására, országhatárok megsértésére buzdítanak, ami káoszhoz és anarchiához vezet" - vélekedett.

Szijjártó Péter kitért arra: az agresszív bevándorlási hullám és az 1956-os menekültek párhuzamba állításával Nils Muiznieks meggyalázta a hatvan évvel ezelőtti forradalom sok ezer áldozatát és azokat az embereket, akik a kommunista diktatúra elől kénytelenek voltak elmenekülni. Az igazság az, hogy az 1956-os menekültek békésen kivárták a szomszédos Ausztriában, hogy hol fogadják be őket, tiszteletben tartották a befogadó országok törvényeit, nem foglalták el a pályaudvarokat és nem támadtak kövekkel a rendőrökre - emlékeztetett.

A tárcavezető hangsúlyozta: a magyar emberek vasárnap "csattanós választ adhatnak Nils Muiznieks hazugságaira".

Címlapról ajánljuk

A lakhatást és a jelentős bérnövekedést segítő programot indít a kormány

Három újabb gazdaságélénkítő programról, a GYSEV magyar kézbe vételéről, a Magyarország elleni újabb uniós eljárásról, az Airbnb-tilalom lehetőségeiről, Orbán Viktor olaszországi látogatásáról és az új Nemzeti Galériáról is beszélt Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter és Vitályos Eszter kormányszóvivő.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.10.03. csütörtök, 18:00
Kovács Ákos
Kossuth-díjas zeneszerző, előadóművész
Egész Európa beleremeg abba, amit most az UniCredit pénzügyi zsenijei művelnek

Egész Európa beleremeg abba, amit most az UniCredit pénzügyi zsenijei művelnek

2007 óta nem látott Európa akkora határon átnyúló bankfelvásárlást, amekkora az olasz UniCredit és a német Commerzbank fúziójából összejöhet. A piaci manőverek sorozatát igénylő kísérlet mögött a felvásárlások nagymestere, a kontinens egyik legtekintélyesebb befektetési bankára áll: Andrea Orcel, az UniCredit vezérigazgatója (címlapképünkön).  Vezényletével az olasz bankcsoport teheti meg az első lépést a szétaprózódott, és ezért globális versenyhátránnyá vált európai bankrendszer piaci integrációja felé. A labda most az EU pénzügyi intézményrendszerének oldalán pattog: a teljes német politikai elittel szembefordulva kellene hitet tennie a tőke szabad áramlása és az egységes(ülő) bankpiac mellett.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×