eur:
392.6
usd:
362.16
bux:
72132.83
2024. július 7. vasárnap Apollónia

Frank Tibor: nem jelent semmit, hogy most Trump vezet

Nem meglepő, hogy az amerikai demokrata párt szimpatizánsai továbbra sem teljesen egységesek a kedden elnökjelöltté választott Hillary Clinton mögött - mondta az InfoRádiónak az ELTE Amerikanisztika Tanszékének oktatója.

Frank Tibor kiemelte: „Bernie Sanders valóságos alternatívát jelentett sokak számára, az őt megválasztani kívánók óriási száma meggyőzően mutatta, hogy egy baloldali szocialisztikus irány vonzó sok amerikai számára. Semmi csodálnivaló nincs abban, hogy hetekkel a kettőjük lefolyt nagyon szoros verseny után az emberek nem azonnal adják fel az ideáljukat.”

Sanders szenátor rendkívül határozottan beállt Hillary Clinton mögé, őt javasolta elnökjelöltnek – mondta az ELTE Amerikanisztika Tanszékének oktatója. Hozzátette, ugyanezt tette Bill Clinton is, aki egy nagyon emocionális beszédben a változás emberének mutatta be a feleségét, végigvezette ezt a szálat az egész életükön, ezzel óriási sikert aratott a konvención.

Frank Tibor felidézte: „a CNN tizenhárom illusztris nőt, köztük Jane Fondát és Barbra Streisandot szólaltatta meg, akik ebben a női nem győzelmét látják, és azt mondják, hogy Amerikában ez egy áttörés az úgynevezett üvegplafonon, amely eddig elzárta az emberiség felét az aktív politizálásban, legalábbis Amerikában”

Az ELTE Amerikanisztika Tanszékének oktatója szerint a november 8-i elnökválasztásig tartó kampány kiélezett és durva lesz. Donald Trump hangneme arra fogja sarkallni Hillary Clintont is, hogy erőteljesebb hangokat hallasson.

„Az, hogy Trump ebben a pillanatban vezet a közvélemény-kutatásokban, semmit nem jelent, hiszen a konvenció után Hillary Clinton számai is emelkedni fognak. Sokan benne látják a reális alternatívát Donald Trumppal szemben” - fejtette ki Frank Tibor.

Hozzátette, rosszat tett Trumpnak az, hogy az amerikai titkosszolgálatok azt jelentették, orosz érdekek húzódtak meg az email-botrány mögött, hogy nyilvánosságra hozták, hogy a demokrata pártvezetés megpróbálta hátrányba hozni Sanderst Clintonnal szemben az előválasztások során.

„Ez egy, kétségtelen dokumentumokkal is alátámasztott tény. Húszezer emailt hoztak nyilvánosságra. Az időzítés nagyon gyanússá tette az eseményt. Most már az amerikai elnök is nyíltan az oroszokra terelte a gyanút, a külügyminiszter pedig hivatalosan is megkereste Lavrov orosz külügyminisztert” - mondta Frank Tibor.

Ez tehát már túlment a pletyka vagy rosszindulatú feltételezés kategóriáján – tette hozzá az ELTE Amerikanisztika Tanszékének oktatója.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Kiderült, hogy egészséges-e a budapesti ivóvíz

Kiderült, hogy egészséges-e a budapesti ivóvíz

A Dunában vannak emberi eredetű szennyeződések, főként növényvédőszer- és gyógyszermaradványokat, valamint ipari korróziógátló anyagokat azonosítottak a szakemberek – mondta az InfoRádióban a Nemzeti Népegészségügyi és Gyógyszerészeti Központ vezető vízhigiénés szakértője a folyó és a budapesti ivóvíz minőségét vizsgáló átfogó kutatásokról.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.08. hétfő, 18:00
Lakatos Júlia
a Méltányosság Politikaelemző Központ stratégiai igazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×