eur:
401.37
usd:
365.71
bux:
73411.75
2024. október 4. péntek Ferenc

Kriminális izgalmakban is részük lehet a riói vendégeinek

Kriminális izgalmakban is részük lehet a Rio de Janeiró-i olimpiára utazóknak: a rendőrség szerdán egy lábra és más emberi testrészekre bukkant az egyik sporthelyszín közelében az óceán partján, Copocabanán.

A maradványok fekete műanyagzsákban voltak, és a rendőrség szerint az óceán hullámai mosták ki a partra. További részletekkel nem tudott szolgálni a testület.

Rióban az olimpia közeledtével is egymást érik a bűnügyek, jóllehet egyre nagyobb erőkkel igyekszik a rendőrség rendet tenni. A hét végén rablók agyonlőtték a nagyváros polgármesterének egyik testőrét. A polgármester nem került veszélybe, testőre szolgálaton kívül volt. Ugyancsak a hét végén meggyilkoltak egy orvost az autójában egy riói főúton. A sportolók sem kivételek: június elején fegyveresek kirabolták Ausztrália paralimpikon csapatának tagjait.

Az augusztusban esedékes olimpiára utazók még a - szükség esetén - számukra ajánlott kórházakban sem érezhetik magukat biztonságban. Június 19-én a külföldieknek reklámozott egyik ilyen kórházba fegyveresek törtek be, és kiszabadították egy kábítószerárus cimborájukat. Az akció nem ment simán: lövöldözés kezdődött, amelyben életét vesztette egy ápolónő és egy beteg.

Annak ellenére, hogy a brazil nagyváros vezetése azt ígérte, sokat javít a közbiztonságon az olimpia közeledtére, az idei év első négy hónapjában még több emberölés történt, mint tavaly Rio de Janeiróban: 2015 január elseje és április 30-a között 1818, míg az idén 2036.

Címlapról ajánljuk
Ákos: nem jó kimondani, hogy hatalmas vihar közeleg – egymásra kell nézzünk, emberek

Ákos: nem jó kimondani, hogy hatalmas vihar közeleg – egymásra kell nézzünk, emberek

Én arra hívok mindenkit, aki ezt a lemezt hallgatja, hogy ember legyen velem együtt, hogy egymás számára emberek lehessünk, és hogy megfogalmazhassunk nyugodtan aggodalmakat és örömöket anélkül, hogy a másik folyton ellenséget látna bennünk – mondta Kovács Ákos dalszerző, előadóművész az InfoRádió Aréna című műsorában, ahol beszélt a most megjelent Metropolis című dupla albumáról és a december 14-i Aréna-koncertjéről is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.10.07. hétfő, 18:00
Karácsony Gergely
Budapest főpolgármestere
A hét végére sikerült javítani az amerikai tőzsdéknek

A hét végére sikerült javítani az amerikai tőzsdéknek

Továbbra is nyomás alatt vannak a világ tőkepiacai, a befektetők elsősorban az Irán és Izrael közötti konfliktusra figyelnek. Csütörtökön eséssel fejezték be a kereskedést az európai és az amerikai tőzsdék, ma ehhez képest már emelkedés látszott Európában, és az amerikai tőzsdék is feljebb kerültek. Az EU kínai elektromos autók büntetővámjával kapcsolatos döntésére emelkedett az európai autók részvényárfolyama, a hangulatot a délután megjelent, vártnál jobb amerikai munkaerőpiaci adat is javította.

EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. október 4. 21:32
×
×
×
×