eur:
396.84
usd:
355.48
bux:
74510.83
2024. szeptember 29. vasárnap Mihály

Öngyilkos merénylő robbantotta fel magát egy szíriai kikötővárosban

A szíriai Latakia kikötőváros központjában csütörtökön többen meghaltak és megsebesültek.

Öngyilkos merénylő robbantotta fel magát a szíriai Latakia kikötőváros központjában csütörtökön, többen meghaltak és megsebesültek - jelentette a szíriai állami televízió és a libanoni Hezbollah szélsőséges szervezethez közel álló al-Manar tévécsatorna.

Az al-Ikbaríja televízió szintén terrortámadásként írta le a robbanást, amely a latakiai belvárosban egy mecset közelében történt, amikor a hívek a délutáni ima végeztével elhagyták az imahelyet.

A SANA szíriai állami hírügynökség úgy tudja, motorbiciklis hozta működésbe a járművére erősített robbanószerkezetet.

A halálos áldozatok pontos számát nem tudni. Az Emberi Jogok Szíriai Megfigyelőközpontja (OSDH) nevű emigráns szíriai szervezet három halottról számolt be.

Előző héten legalább 153 ember meghalt és nagyon sokan megsebesültek a szíriai konfliktusban eddig viszonylag érintetlen, északnyugat-szíriai Tartúsz és Dzsabla kikötővárosokban elkövetett robbantásos merényletekben.

Tartúsz és Latakia a szíriai konfliktus kezdetei óta a Bassár el-Aszad szíriai elnökhöz hű erők bástyájának számít.

A véres szíriai polgárháború kirobbanása óta több mint 270 ezren vesztették életüket és több millióan kényszerültek otthonuk elhagyására. A február végén kialkudott szíriai fegyvernyugvást hetek óta folyamatosan megsértik, a Genfben folytatott béketárgyalások legutóbbi fordulója pedig zátonyra futott.

Címlapról ajánljuk

Vasárnap Ausztria választ: a Szabadságpárt visszatérhet a csúcsra

Épp hogy csak túljutott Ausztria a rendkívüli károkat okozó áradások nehezén, az ország a hét végén újabb, ezúttal politikai megméretés előtt áll. Több mint 6,3 millióan járulhatnak a szavazóurnák elé, hogy újabb öt évre új parlamentet, illetve új kormányt válasszanak.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.30. hétfő, 18:00
Kövér László
az Országgyűlés elnöke
Harmadik világháborúval riogatott Trump, egyetlen döntéssel meg lehetne rengetni Oroszországot – Ukrajnai háborús híreink szombaton

Harmadik világháborúval riogatott Trump, egyetlen döntéssel meg lehetne rengetni Oroszországot – Ukrajnai háborús híreink szombaton

Donald Trump republikánus amerikai elnökjelölt és Volodimir Zelenszkij ukrán államfő a New York-i Trump Towerben folytattak beszélgetést. A találkozó után Trump azt írta saját közösségi platformján, a Truth Social-ön, ha nem ő győz az elnökválasztáson, jön a harmadik világháború. Az elmúlt hónapok legfontosabb kérdése, hogy az európai vezetők és az Egyesült Államok döntéshozói engedélyezik-e Kijevnek, hogy a Nyugattól kapott modern fegyverrendszereket bevessék Oroszország területe ellen. Az amerikai Institute for the Study of War (ISW) intézet írt egy elemzést, hogy miért lenne fontos egy ilyen lépést megtenniük Ukrajna szövetségeseinek. Cikkünk folyamatosan frissül az orosz-ukrán háború legfrissebb híreivel.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×