eur:
394.97
usd:
368.65
bux:
72094.79
2024. június 30. vasárnap Pál

Már biztos, hogy az eltűnt maláj utasszállító roncsdarabjaira bukkantak

Csaknem bizonyos, hogy a két legutóbb, Dél-Afrikában és a Mauritiushoz tartozó Rodriguez-szigeten talált roncsdarab a Malaysia Airlines légitársaság 2014. március 8-án eltűnt MH370-es járaté - közölte a malajziai kormány csütörtökön.

A Boeing 777-es típusú gép Kuala Lumpurból Pekingbe tartó útján veszett el 239 emberrel a fedélzetén.

A mostani malajziai közlés azt jelenti, hogy immáron öt roncsdarabra bukkantak az Indiai-óceán különböző pontjain.

Szakértők korábban megerősítették, hogy az idén márciusban Mozambik partjainál talált két roncsdarab csaknem bizonyosan a malajziai utasszállítóé. Tavaly a Franciaországhoz tartozó, indiai-óceáni Réunion szigetén is a partra sodródott egy kisebb roncs, a szárny egy darabja.

A Malaysia Airlines Boeing 777-es típusú gépének eltűnése a polgári légiközlekedés történetének egyik legnagyobb rejtélye. Nyomait már két éve keresik intenzíven nagyobb eredmények nélkül az India-óceánban, Ausztráliától nyugatra.

Címlapról ajánljuk

"A határ a csillagos ég" - jelentette ki Orbán Viktor Bécsben

Új szövetség jött létre Európában három párt részvételével. Ez hazafias erőkből formálódik, és alapítói vezető szerepet játszanak országaikban. Más pártokat is várunk, hogy közösen, egyesült erővel biztosítsuk Európa jövőjét - mondta Herbert Kickl, az Osztrák Szabadságpárt elnöke Bécsben, miután Orbán Viktor miniszterelnökkel, a Fidesz elnökével, és Andrej Babissal, a cseh ANO vezetőjével találkozott.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.01. hétfő, 18:00
Orbán Balázs
a miniszterelnök politikai igazgatója, az MCC kuratóriumának elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×