eur:
394.5
usd:
365.2
bux:
71738.76
2024. július 3. szerda Kornél, Soma

Szijjártó: ne a luxemburgi külügyminiszter döntsön a magyarok sorsáról!

A magyar kormány éppen azért kezdeményezett népszavazást az illegális bevándorlásról, hogy a magyar emberek döntsenek a sorsukról és ne a luxemburgi külügyminiszter - szögezte le Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter vasárnap az MTI-hez eljuttatott közleményében.

Szijjártó Péter ezt arra reagálva közölte, hogy Jean Asselborn luxemburgi külügyminiszter az ARD német országos köztelevízió Europamagazin című műsorának hétvégi adásában azt mondta: az Európai Unió "meghal", ha uniós kérdéseket népszavazással döntenek el.

A luxemburgi szocialista politikus hozzátette: Orbán Viktor magyar miniszterelnök "meg fogja nyerni ezt a referendumot", és ha Magyarország népszavazást tart, akkor talán más tagállamok is így tesznek, és "dobhatjuk a szemétdombra az Emberi Jogok Európai Egyezményét".

Szijjártó Péter a közleményében úgy fogalmazott: "Jean Asselborn a megszokott pökhendiséggel másodrangú európainak minősíti azokat, akik nem értenek vele egyet". A külügyminiszter úgy véli, Európa "akkor hal meg, ha a vezetői nem tudnak különbséget tenni menekültek és illegális gazdasági bevándorlók között", és "ha a vezetői nem értik meg, hogy elsősorban azoknak az embereknek a biztonságáért és jólétéért felelősek, akik megválasztották őket".

Címlapról ajánljuk
Nem hagyja annyiban az Árpád hídi ámokfutó őrizetének enyhítését az ügyészség

Nem hagyja annyiban az Árpád hídi ámokfutó őrizetének enyhítését az ügyészség

A Fővárosi Főügyészség fellebbezést nyújtott be az ellen a bírósági döntés ellen, amely szerint az egy éve halálos balesetet okozó Árpád hídi autós Budapest közigazgatási határain belül szabadon mozoghat. Az InfoRádió Rab Ferencet, a Fővárosi Főügyészség helyettes szóvivőjét kérdezte az ügyben.

Seremet Sándor: fontos jelzést küldött Orbán Viktor a kijevi látogatásával

A miniszterelnök kijevi látogatása cáfolja azt a narratívát, amely szerint a magyar kormány ukránellenes lenne – erről beszélt az InfoRádióban a Magyar Külügyi Intézet vezető kutatója, a Neumann János Egyetem Eurázsia Központ kutatója.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.03. szerda, 18:00
Giró-Szász András
politikai tanácsadó
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×