eur:
401.37
usd:
365.71
bux:
73411.75
2024. október 6. vasárnap Brúnó, Renáta

Tovább bénítja Németországot a sztrájk

Több német tartományban és Berlinben is folytatódott a német közalkalmazottak figyelmeztető sztrájkja. Az érdekképviseleti szövetség 8 százalékos béremelést követel, a munkáltatók viszont 5 százalékot ajánlottak a következő két évre.

A Ver.di szakszervezeti szövetség közlése szerint a munkabeszüntetés jellege régiónként különbözik, vagyis minden tartományban más ágazatokra terjed ki.

Bajorországban, Baden-Würtembergben, Hessenben és Szászországban a sztrájk elsősorban a hivatalokat, a kórházakat, az állami óvodákat, illetve bölcsődéket, továbbá a szemétszállítást érintette, Berlinben ugyanakkor - immár a második nap - szinte teljesen megbénult a városi közlekedés.

Néhány járat kivételével továbbra sem közlekedtek az autóbuszok és a villamosok, és nem járt a földalatti vasút sem. A munkabeszüntetés ezúttal nem érintette a repülőtereket.

Az érdekképviseleti szövetség 8 százalékos béremelést követel, a munkáltatók viszont 5 százalékot ajánlottak a következő két évre azzal a feltétellel, hogy meghosszabbítják a munkaidőt.

Címlapról ajánljuk
Szakértő: 2025-ben jelentős drágulás jöhet a lakáspiacon

Szakértő: 2025-ben jelentős drágulás jöhet a lakáspiacon

Tovább gyorsíthatja az ingatlanok drágulását az a kormányzati bejelentés, amely szerint jövőre az önkéntes nyugdíjmegtakarításokat adómentesen lakáscélra lehet fordítani. A becslések szerint ez a lehetőség 300 milliárd forint extraforrást hozhat a lakáspiacra.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.10.07. hétfő, 18:00
Karácsony Gergely
Budapest főpolgármestere
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×