eur:
401.37
usd:
365.71
bux:
73411.75
2024. október 6. vasárnap Brúnó, Renáta

Magyar politikus is belekeveredett a szlovák bundabotrányba

Újabb megvesztegetési botrány foglalkoztatja a szlovák labdarúgást. A korrupciós ügybe a Magyar Koalíció Pártjának egyik magas rangú politikusa is belekeveredett.

A legutóbbi korrupciós ügyet az egyik kereskedelmi televízió esti hírműsora szellőztette meg. Mint a rendőrség magasrangú képviselője elmondta, eljárást indítottak a csallóközi Csenke község labdarúgó-egyesületének három vezetője ellen.

A három gyanúsított tavaly nyáron 50 ezer koronát, azaz csaknem 400 ezer forintot adott egy bírónak, hogy a II.osztályú területi bajnkoságban szerepelő csapatuk javára befolyásoljon néhány mérkőzést.

A gyanúsítottak között van a Magyar Koalíció Pártja Országos Tanácsának tagja, a Nagyszombati Megyei Önkormányzat alelnöke, K.József, a község polgármestere, aki egyben a fociklub elnöke is.

"Nulla tolerancia"

A politikus több választási időszakban volt parlamenti képviselő, majd kulturális államtitkár. A polgármester természetesen tagadja a vádakat. Úgy tudni azonban, a rendőrség elegendő bizonyítékot szerzett a három gyanúsított ellen.

A nyomozók már átvizsgálták a Dunaszerdahelyi Területi Labdarúgó Szövetség irodáit, és elvitték a bajnoki mérkőzések jegyzőkönyveit is.

Az MKP elnöke kijelentette, ha a gyanú beigazolódik, a párt a "nulla tolerancia" elvét alkalmazza majd a vétkessel szemben. Csáky Pál azt sem zárta ki, hogy - amennyiben beigazolódik a gyanú - a volt képviselőt kizárják a pártból.

Nem az első eset

Tavaly a szlovák labdarúgás második embere, a Ligabizottság akkori elnöke ellen indult eljárás, mint bebizonyosodott: sorozatban vett fel kenőpénzeket az átigazolások intézéséért. A vizsgálat azonban még nem fejeződött be.

A szlovák jogszabályok szerint a korrupcióért fél évtől három évig terjedő szabadságvesztés róható ki, a játékvezetőt pedig akár nyolc évre is eltilthatják.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Szakértő: 2025-ben jelentős drágulás jöhet a lakáspiacon

Szakértő: 2025-ben jelentős drágulás jöhet a lakáspiacon

Tovább gyorsíthatja az ingatlanok drágulását az a kormányzati bejelentés, amely szerint jövőre az önkéntes nyugdíjmegtakarításokat adómentesen lakáscélra lehet fordítani. A becslések szerint ez a lehetőség 300 milliárd forint extraforrást hozhat a lakáspiacra.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.10.07. hétfő, 18:00
Karácsony Gergely
Budapest főpolgármestere
A háborút lezáró tervvel áll elő Zelenszkij, Oroszország rátette a kezét Németország csúcsfegyverére - Vasárnapi híreink az orosz-ukrán háborúról

A háborút lezáró tervvel áll elő Zelenszkij, Oroszország rátette a kezét Németország csúcsfegyverére - Vasárnapi híreink az orosz-ukrán háborúról

Hét kilométerre megközelítették az orosz katonák a donbaszi front logisztikai központját, Pokrovszkot. Moszkva megkezdte a megkaparintott Leopard 2A6-os harckocsik tanulmányozását. Az orosz Uralvagonzavod hadiipari üzemébe szállított, jó állapotú Leopard 2A6-os harckocsi nem a német Leopard-széria exportra szánt változata, hanem eredetileg a német hadsereg megrendelésére gyártották, így valószínűleg sok érzékeny technológiai vívmányt tartalmaz. Komoly korrupciós botrány robbant ki amikor kiderült: az ukrán Védelmi Beszerzési Ügynökség túlárazottan szerzett be egyes nyugati fegyvereket. Volodimir Zelenszkij ukrán elnök az egy hét múlva esedékes, úgynevezett Ramstein formátumú csúcstalálkozón kívánja bemutatni "győzelmi tervét" országa szövetségeseinek. Cikkünk folyamatosan frissül az orosz-ukrán háború legfontosabb híreivel.

EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. október 6. 08:27
×
×
×
×