eur:
401.37
usd:
365.71
bux:
73411.75
2024. október 5. szombat Aurél

Bush nem hivatalos formában elismerte Koszovó függetlenségét

George Bush amerikai elnök nem hivatalos formában elismerte hétfőn Koszovó függetlenségét. "A koszovóiak immár függetlenek" - mondta az amerikai NBC televíziónak adott interjúban.

Az afrikai körúton járó, jelenleg a tanzániai Arushában tartózkodó amerikai elnök egy tévényilatkozatban kijelentette: ő és kormánya támogatta és támogatja Koszovó függetlenségét.

"Kíváncsian várjuk, hogyan alakulnak a fejlemények. (...) Az Ahtisaari-terv az útmutató a további lépésekhez" - mondta Bush az Arushából adott élő interjúban.

Martti Ahtisaari ENSZ-különmegbízott azt ajánlotta 2007 áprilisában előterjesztett tervezetében, hogy Koszovó kapjon nemzetközileg felügyelt függetlenséget. A javaslat előterjesztését követő tárgyalások azonban nem jártak eredménnyel a teljes államiságra törekvő koszovói albán vezetők és Szerbia között, amely csak autonómiát kínált fel a nemzetközi jogilag hozzá tartozó, de 1999 óta ENSZ-igazgatás alatt álló területnek.

Az albán többség vasárnap kiáltotta ki Koszovó függetlenségét Szerbiától.

Címlapról ajánljuk

Ákos: nem jó kimondani, hogy hatalmas vihar közeleg – egymásra kell nézzünk, emberek

Én arra hívok mindenkit, aki ezt a lemezt hallgatja, hogy ember legyen velem együtt, hogy egymás számára emberek lehessünk, és hogy megfogalmazhassunk nyugodtan aggodalmakat és örömöket anélkül, hogy a másik folyton ellenséget látna bennünk – mondta Kovács Ákos dalszerző, előadóművész az InfoRádió Aréna című műsorában, ahol beszélt a most megjelent Metropolis című dupla albumáról és a december 14-i Aréna-koncertjéről is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.10.07. hétfő, 18:00
Karácsony Gergely
Budapest főpolgármestere
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. október 4. 21:32
×
×
×
×