eur:
401.37
usd:
365.71
bux:
73411.75
2024. október 5. szombat Aurél

Kocsmában felejtette titkos információkkal teli laptopját a katonatiszt

Titkos információkat - katonák és családtagjaik nevét, fegyverraktárak helyét - tartalmazó hordozható számítógépre bukkant az egyik brit bulvárlap, a Sun olvasója egy sörözőben.

A laptop kétszáznál is több katona személyes adatait tartalmazza, de szerepelnek rajta csapatmozgásokról, hadgyakorlatokról és fegyverraktárak helyszíneiről szóló információk is.

Nemcsak a katonák, hanem a feleségeik és gyermekeik nevei is ott vannak a gép merevlemezén. A megtaláló és a Sun munkatársai emellett kinevezési ajánlásokat és fegyelmi eljárásokról szóló javaslatokat is olvashattak a - nem titkosított - dokumentumok között.

A megtaláló, aki névtelen maradt, a laptopra a londoni Troy Club egyik asztala alatt bukkant rá. Már a számítógép tulajdonosát is sikerült azonosítani: Luke Badger kapitány volt annyira felelőtlen, hogy egy átmulatott éjszaka után a laptopja nélkül indult haza.

Az eset komoly fejtörést okozhat a brit védelmi minisztériumnak, amelynek vezetője, Sir Gus O'Donnell mindössze három hete szigorítást vezetett be: ezt a módosított szabályt szegte meg Luke Badger.

Az utóbbi hónapokban egymás után több adatkezelési botrány is kirobbant Nagy-Britanniában, ezért Gus O'Donnell megtiltotta a tiszteknek, hogy a nem titkosított információkat tartalmazó hordozható számítógépeket kivigyék az irodájukból.

A Sun munkatársai hamarosan visszajuttatják a laptopot a minisztériumnak, ahol ígéretet tettek az eset gyors kivizsgálására.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Ákos: nem jó kimondani, hogy hatalmas vihar közeleg – egymásra kell nézzünk, emberek

Ákos: nem jó kimondani, hogy hatalmas vihar közeleg – egymásra kell nézzünk, emberek

Én arra hívok mindenkit, aki ezt a lemezt hallgatja, hogy ember legyen velem együtt, hogy egymás számára emberek lehessünk, és hogy megfogalmazhassunk nyugodtan aggodalmakat és örömöket anélkül, hogy a másik folyton ellenséget látna bennünk – mondta Kovács Ákos dalszerző, előadóművész az InfoRádió Aréna című műsorában, ahol beszélt a most megjelent Metropolis című dupla albumáról és a december 14-i Aréna-koncertjéről is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.10.07. hétfő, 18:00
Karácsony Gergely
Budapest főpolgármestere
A hét végére sikerült javítani az amerikai tőzsdéknek

A hét végére sikerült javítani az amerikai tőzsdéknek

Továbbra is nyomás alatt vannak a világ tőkepiacai, a befektetők elsősorban az Irán és Izrael közötti konfliktusra figyelnek. Csütörtökön eséssel fejezték be a kereskedést az európai és az amerikai tőzsdék, ma ehhez képest már emelkedés látszott Európában, és az amerikai tőzsdék is feljebb kerültek. Az EU kínai elektromos autók büntetővámjával kapcsolatos döntésére emelkedett az európai autók részvényárfolyama, a hangulatot a délután megjelent, vártnál jobb amerikai munkaerőpiaci adat is javította.

EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. október 4. 21:32
×
×
×
×