eur:
400.09
usd:
362.14
bux:
73059.71
2024. október 3. csütörtök Helga

Rendkívüli hideg Bulgáriában

Öt halálos áldozata van a hideghullámnak Bulgáriában, a közlekedést hóátfúvások és rendkívüli fagy akadályozza. Péntekre virradóra a nyílt pályán rekedt a Szófiából a Duna menti Szilisztrába tartó személyvonat.

Országszerte 150 település van villanyáram nélkül, több mint ötven faluban nincs vízszolgáltatás. Minusz 15 Celsius-fok körüli hőmérsékleteket mérnek.

Sumenben egy idős nő, Kardzsali járásban egy idős férfi fagyott halálra úgy, hogy elesett és nem tudott felállni.

Várnában pénteken találtak rá egy nő holttestére, akire még szerdán ráomlott egy épület bejáratának a hó súlya alatt megroggyant teteje. Szilisztrában egy hajléktalant találtak holtan.

Ruszében a kórházba szállítás közben meghalt egy veseelégtelenségben szenvedő férfi, mert a mentőautó csak lassan tudott haladni a hóviharban.

Az elmúlt napokban a hóviharoktól legsúlyosabban érintett ruszei és dobricsi régióban pénteken változatlanul érvényben volt a rendkívüli állapot. Sok országút csak hólánccal, vagy még azzal sem járható.

A helyi és az országos vasúti közlekedésben sok helyütt, és részben a légi közlekedésben is jelentékeny késéseket okoz az időjárás.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.10.03. csütörtök, 18:00
Kovács Ákos
Kossuth-díjas zeneszerző, előadóművész
A közel-keleti feszültséget emésztették a piacok

A közel-keleti feszültséget emésztették a piacok

Elsősorban a tegnap esti közel-keleti eszkaláció nyomhatja rá a bélyegét a mai kereskedési hangulatra: Irán este rakétatámadást indított Izrael ellen, utóbbi pedig ma reggel újabb csapást mért Libanonra. A fejlemények tovább élezik a geopolitikai helyzetet a térségben, aminek hatására emelkedik az olaj ára, a tengerentúli tőzsdéken pedig nagy esést láttunk tegnap. Az európai piacokon vegyes mozgásokat láthattunk, és a délutáni amerikai munkaerőpiaci adat sem változtatott érdemben a hangulaton. Szektorszinten jól teljesítenek az olajipari és a védelmi cégek, míg a légitársaságok esnek. Amerikában óvatos emelkedést hozott a szerdai nap, érdemes azonban kiemelni a Teslát, melynek árfolyama közel 4 százalékos mínuszban zárt, miután a vállalat a vártnál kevesebb autót értékesített a harmadik negyedévben.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×