eur:
397.78
usd:
359.25
bux:
74189.72
2024. október 2. szerda Petra

Már Calabriában is kötelező a hólánc

Tovább is ítéletidő van Olaszországban: a mediterrán vidéken szokatlan hideg, hó és jég több körzetben megbénította az életet, és egyre komolyabbak a fennakadások a közlekedésben.

Az itáliai időjárási viszonyokra jellemző, hogy a félsziget legdélibb csücskében, Calabriában mínusz 15 fokot is mértek, és a közlekedési hatóságok kötelezővé tették a hóláncok használatát az autósok számára.

Az A3-as autósztráda calabriai szakaszát le is kellett zárni vasárnap reggel. Ugyancsak szünetel a forgalom a Puglia tartománybeli Bari és Brindisi repülőterén.

A tartomány útjain több tömeges karambol is volt, az egyikben egy férfi meghalt, négyen megsérültek, köztük egy életveszélyesen. A havazás nem kímélte Szicília belső területeit sem.

A campaniai Caserta közelében egy Lecce és Róma között közlekedő nagysebességű Eurostar vonat állt meg szombaton nyílt vágányon áramkimaradás miatt, és 450 utasa az éjszaka nagy részét a hideg, fűtés nélkül maradt kocsikban töltötte.

Észak-Olaszországban sem jobb a helyzet: Trieszt környékén a fagypont körüli hőmérsékletet a több mint 100 kilométer per órás szélvihar súlyosbítja.

A legnagyobb hóakadályok az Adria-parti utakon vannak, de szinte valamennyi autósztrádán lelassult a forgalom. Az olasz alpesi tartományban, Val d,Aostában mínusz 20 fok volt vasárnap hajnalban.

Címlapról ajánljuk
Irán masszív rakétacsapást hajtott végre Izrael ellen, Washington beavatkozhat
Tudósítónktól

Irán masszív rakétacsapást hajtott végre Izrael ellen, Washington beavatkozhat

Órákkal azután, hogy az izraeli hadsereg „korlátozott” invázióba kezdett Libanonban, megjött Teherán bosszúja Haszan Naszrallah Hezbollah-vezér likvidálására: közel kétszáz ballisztikus rakétát lőttek ki Izraelre. Tel-Aviv egy külvárosában közben két fegyveres támadó lelőtt több embert.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.10.02. szerda, 18:00
Kiss J. László
a Budapesti Corvinus Egyetem tanára
Új mélyponton is járt a forint az iráni támadás hírére

Új mélyponton is járt a forint az iráni támadás hírére

Az elmúlt napok sorozatos forintgyengülése folytatódott kedden is. A kora délutáni órákban a forint 398 felett az euróval szemben, ami új kéthavi forintmélypont. Ebben a Fed-elnök lassabb kamatvágásra utaló tegnapi beszéde, a dollár határozott erősödése, és az is szerepet játszik, hogy a Fehér Ház információi szerint Irán rövidesen ballisztikus rakétákkal fogja megtámadni Izraelt. A dollár ereje miatt a dollár/forint jegyzések 360-ig ugrottak, ami új egyhavi forintmélypontot jelent.

EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. október 1. 22:01
×
×
×
×