eur:
398.01
usd:
359.48
bux:
74189.72
2024. október 1. kedd Malvin

Magyar cég akar aranyat kitermelni Verespatakon?

Romániában lapértesülés szerint újabb hat településén szeretne aranyat bányászni a verespataki beruházást tervező Rosia Montana Gold Corporation kanadai-román vegyes vállalat. A Cotidianul című napilap úgy tudja, hogy a cég már kérvényezte is a kitermelési engedélyeket.

Richard Young, a vegyes vállalat gazdasági igazgatója azzal indokolta döntésüket, hogy Románia nagyon gazdag aranyban és egyéb fémekben.

A lap szerint a cég valamennyi szakértőjét Romániába hozta, hogy új stratégiát dolgozzanak ki a verespataki kitermeléshez szükséges engedélyek beszerzésére; a bukaresti környezetvédelmi minisztérium nemrég függesztette fel a terv jóváhagyási folyamatát.

A Rosia Montana Gold Corporation elnöke korábban úgy vélte: ennek oka, hogy egy magyar cég akarja megszerezni a verespataki kitermelési engedélyt.

Címlapról ajánljuk
Nem vár Brüsszelre a kormány, kész a kulcs az Erasmus program felszabadításához

Parlamenti kedd
Nem vár Brüsszelre a kormány, kész a kulcs az Erasmus program "felszabadításához"

Megkezdődött annak a törvénytervezetnek a társadalmi vitája, amelynek célja a kizárás megszüntetése az Erasmus és Horizon programokból. Az InfoRádió Varga-Bajusz Veronikát, a Kulturális és Innovációs Minisztérium felsőoktatásért, szak- és felnőttképzésért, valamint fiatalokért felelős államtitkárát kérdezte.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.10.02. szerda, 18:00
Kiss J. László
a Budapesti Corvinus Egyetem tanára
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×