eur:
398.03
usd:
360.09
bux:
74189.72
2024. október 1. kedd Malvin

Tőkés László nem mondott le püspöki tisztségéről

Tőkés László továbbra is a Királyhágómelléki Református Egyházkerület (KREK) püspöke marad - erről döntött pénteken a KREK közgyűlése, amely azt követően foglalkozott a kérdéssel, hogy november 25-én az egyházfő európai parlamenti képviselői mandátumot nyert.

Barabás Zoltán, a KREK szóvivője elmondta: Tőkés fenntartja magának az egyházkerület külügyi és ökumenikus képviseletének szolgálatát. Emellett a KREK valamennyi közösségében gyakorolhatja az igehirdetés szolgálatát is. Hatáskörének egy részét Tőkés átruházta Csűry István püspök-helyettesre.

A szóvivő elmondta: a 124 tagú közgyűlés két tartózkodás mellett egyhangúlag elfogadta a határozatot. Hozzátette: mivel az Európai Parlamentben kifejtendő tevékenysége többnyire hétköznapokon veszi igénybe a püspököt, hétvégeken hazajön, és részt vesz majd az egyházkerület igazgatótanácsának ülésén, akárcsak a közgyűléseken.

Tőkés Lászlót legutóbb 2004-ben választották meg püspöknek, mandátuma hat évre szól.

A november 25-i romániai európai parlamenti választásokon a püspök megszerezte a szavazatok 3,44 százalékát, ami elegendőnek bizonyult ahhoz, hogy független jelöltként mandátumot szerezzen az európai törvényhozásban.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.10.02. szerda, 18:00
Kiss J. László
a Budapesti Corvinus Egyetem tanára
Elindult az iráni támadás, esnek a tőzsdék, kilőtt az olajár

Elindult az iráni támadás, esnek a tőzsdék, kilőtt az olajár

Tegnap este Izrael elkezdte támadni Libanon határmenti területeit, a piacokon azonban az a hír hozta meg igazán a hangulatromlást, hogy Irán Izreal közvetlen megtámadására készülhet az USA szerint, ami az esti órákban be is következett. Ahogy az ilyenkor lenni szokott, a részvénypiac esni kezdett, a befektetők a menekülőeszköznek számító arany felé kezdtek el fordulni, és megugrott az olaj ára. Európában a kezdeti felpattanás után délután hamar megjött a lefordulás a közel-keleti hírre, míg az USA-ban begyorsult az esés.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×