eur:
397.19
usd:
357.57
bux:
74102.13
2024. október 1. kedd Malvin

Vérontás nélkül ért véget az amerikai túszdráma

Békésen végződött az egyesült államokbeli Rocherster városban, Hillary Clinton demokrata párti elnökjelölt-aspiráns választási irodájában elkövetett túszejtés: az elkövető a túszok elengedése után megadta magát, és rendőrség helyi idő szerint péntek este őrizetbe vette.

A feltehetően gyenge idegállapotú férfi hat órával azután, hogy bement a New Hampshire állambeli, 30 ezer lakosú városban lévő kampányirodába, és pokolgéppel fenyegetőzve a padlóra parancsolta az ott tartózkodókat, az utolsó - negyedik - túszát is elengedte, és néhány másodperccel később megjelent az épület főbejáratánál.

A földre helyezte a nála lévő, házilagos pokolgépnek tűnő csomagot, mire a kommandósok fegyverrel a kézben azonnal a földre kényszerítették, megbilincselték és elvezették.

A rendőrség közölte, hogy senki sem sérült meg a túszejtés során. A rendvédelmi erők egyik illetékese megerősítette, hogy az elkövető egy Leeland Eisberg nevű idősebb férfi, akit városszerte labilis idegzetűnek ismernek.

A férfi Hillary Clintonnal akart beszélni, de a rendőrök nem tudták megmondani, hogy mit akart a férfi az elnökjelöltségre pályázó szenátornak mondani.

Clinton asszony, aki az incidens idején Washingtonban tartózkodott, lemondta a tervezett kampányrendezvényen való részvételét.

Hillary Clinton Washingtonban újságírók előtt köszönetet mondott, amiért a túszejtés békésen ért véget, és a kampányiroda munkatársai épségben kerültek ki az incidensből.

"Semmi más nem járt az eszünkben, csak azoknak a fiataloknak a biztonsága, akik nekem dolgoznak" - mondta a szenátor. Hozzátette: New Hampshire-be utazik, hogy köszönetet mondjon a rendőrségnek, és beszéljen a kampányiroda alkalmazottaival.

Címlapról ajánljuk
Kövér László Orbán Balázsról, a Tisza Pártról és a jegybankelnök megválasztásáról

Kövér László Orbán Balázsról, a Tisza Pártról és a jegybankelnök megválasztásáról

Aki államtitkári pozíciót tölt be, az ne kezdjen el értelmiségi módon viselkedni és okoskodni, mert hibát követ el, vagy ha nem is követ el hibát, de megkeresik benne azt a lehetőséget, hogy ellene fordítsák azt, amit mondott – mondta Kövér László, az Országgyűlés és a Fidesz országos választmányának elnöke az InfoRádió Aréna című műsorában. Beszélt a költségvetés elfogadásának várható időpontjáról, a leendő jegybank elnök személyéről, az amerikai elnökválasztásról és az Európai Unió és Magyarország jövőbeni kapcsolatáról is.

"Libanon az ország történetének egyik legveszélyesebb szakaszába ért"

Heves összecsapások folynak az izraeli hadsereg egyik hadosztálya és a Hezbollah között Dél-Libanonban. Megszólalt az országába való izraeli behatolásról Nadzsib Mikati kormányfő.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.10.01. kedd, 18:00
Csató Gábor
az Országos Mentőszolgálat főigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×