eur:
397.18
usd:
356.59
bux:
73896.18
2024. október 1. kedd Malvin

Németországban a katolikusok ragaszkodnak a házassághoz a leginkább

Németországban lassan eltűnőben van a hagyományos család, mert egyre többen élnek élettársi viszonyban, illetve nevelik egyedül gyermekeiket.

A világ vezető ipari államai közül csupán az Egyesült Államokban emelkedik szerényen a népesség. Európában a népszaporulat terén még Franciaország mutatja fel a legjobb adatokat, habár egy átlagos francia családban sem éri el a kettőt a gyermekek száma.

Németország a sereghajtók táborába tartozik, Magyarországot ebben a kategóriában az utolsó harmadba sorolják.

A német statisztikai hivatal most készült felméréséből kitűnik, hogy a hagyományos család helyét egyre inkább átveszi az időszakos kapcsolatra alapuló életközösség.

Kiváltképpen az egykori NDK-ban van eltűnőben a törvényesített család: tíz év leforgása alatt alig több mint másfél millióra zuhant vissza a családok száma.

Kevéssel az ország újraegyesítése után még több mint 2 millió család élt a keleti tartományokban.

Ezzel egy időben kereken 30 százalékkal emelkedett azoknak a száma, akik egyedül, vagy átmeneti partnerükkel együtt nevelik gyermeküket.

Az egykék száma mind jobban dominál, és a két, vagy ennél több utódot nevelő családok aránya rohamosan csökken.

A kimutatás szerint Berlinben az alternatív családok aránya lassan megközelíti az 50 százalékot, míg a zömében katolikus két dél-német tartományban, Bajorországban és Baden-Württenbergben a hagyományos családok aránya még ma is 80 százalék.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Kerékpáros-vb-t rendezne Magyarország – így reagált a nemzetközi szövetség

Kerékpáros-vb-t rendezne Magyarország – így reagált a nemzetközi szövetség

A Magyar Kerékpáros Szövetség elnöke a múlt heti, zürichi éves kongresszuson jelezte a nemzetközi szövetségnek, hogy hazánk országúti világbajnokságot rendezne, sőt más szakágak világversenyeinek idehozatala is szóba jöhet. Az egyre sikeresebb Tour de Hongrie révén az infrastruktúra adott, Schneller Domonkos az InfoRádióban elmondta, hogy milyen egyéb feltételeknek kellene még teljesülniük ahhoz, hogy az álom valósággá váljon.

Orbán Viktor: ha baj van, a magyarok példásan összefognak, ebből kéne valamit átmenteni a békeidőkre

A miniszterelnök beszéde nyitja meg az Országgyűlés őszi ülésszakát. Szólt az árvízi védekezésről, a gyermekeket érintő nyári intézkedésekről is. A gazdasági semlegesség politikáját kell felépíteni szerinte, nem szabad egyik blokk mögé sem beállni.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.10.01. kedd, 18:00
Csató Gábor
az Országos Mentőszolgálat főigazgatója
Indul az izraeli offenzíva, végóráit éli a Hezbollah? - Híreink Izrael libanoni inváziójáról

Indul az izraeli offenzíva, végóráit éli a Hezbollah? - Híreink Izrael libanoni inváziójáról

Magyar idő szerint este kilenckor elkezdte megdolgozni az izraeli tüzérség Libanon határ menti területeit. Az Egyesült Államokkal történő egyeztetést követően Jeruzsálem bejelentette, hogy a korábbi elvárásokkal ellentétben nem fogják megszállva tartani Libanon déli részét, "mindössze" a Hamász infrastruktúráját semmisítik meg. A libanoni reguláris erők már a támadás előtt visszavonultak, a nemzetközi közösség több tagja pedig még most is fegyvernyugvásra szólít fel. Cikkünk folyamatosan frissül Izrael libanoni inváziójának legfontosabb híreivel.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×