eur:
397.07
usd:
356.56
bux:
73896.18
2024. október 1. kedd Malvin

Megdöbbentő felvétel: "Akar fogadni? Lelövöm őket!"

Agyonlőtt két tolvajt szomszédja pasadenai házának udvarán egy amerikai férfi. Joe Horn éppen a 911-es segélyhívószámon jelentkező operátorral beszélt, amikor a két betörő kimászott az épületből, ő pedig lelőtte őket, így tettét "megörökítették".

A 61 éves Joe Horn akkor hívta a 911-et, amikor észrevette, hogy szomszédja házába két betörő próbál meg bejutni. Üvegcserepek csörömpölését hallotta, majd látta, hogy két férfi feszítővassal veri ki a maradék szilánkokat.

A férfi felkapta tizenkét lövetű puskáját, és tárcsázta a segélyhívószámot.

"Ööö, van egy fegyverem, akarja, hogy megállítsam őket?" - kérdezte Joe Horn.

"Nem, ne tegye - válaszolta az operátor. - Semmilyen vagyontárgy nem ér annyit, hogy lelőjön miatta valakit, oké?"

Három perc után Joe Horn feldühödött, és közölte az operátorral: nem érdekli, mit mond, nem hagyhatja, hogy a betörők bármit is elvigyenek, lőni fog.

"Ne menjen ki a házból. Lelöveti magát, ha kimegy a ház elé fegyverrel a kezében. Nem érdekel, mit gondol" - szólította fel az operátor.

"Akar fogadni? - válaszolta Joe Horn. - Lelövöm őket."

Nem számított, mit mond

Az operátor a beszélgetés során tizenhárom alkalommal figyelmeztette a férfit, hogy ne menjen ki a házból, és ne fogjon fegyvert a betörőkre, érvei azonban hatástalanok maradtak. Úgy tűnik, a férfi mindenáron ölni akart.

Amikor Joe Horn meglátta, hogy a tolvajok kifelé másznak az ablakon, felhúzta a fegyvert és közölte: "Nos, haver, itt jön. Hallja, a puska kattant, én pedig megyek."

"Mozogjatok, halottak vagytok" - kiáltott fel a férfi, aztán durranás következett, meg egy újabb kattanás, ahogy ismét lőszer került a fegyver csövébe. Durranás, kattanás, durranás, kattanás. A tolvajok - két dél-amerikai származású férfi - meghaltak.

A lövöldözés után Joe Horn újra felhívta a 911-et. "Nem volt választásom. Az előkertbe jöttek velem, nem volt választásom. Küldjenek ide valakit, gyorsan" - közölte remegő hangon.

Hős?

Sok szomszédja és honfitársa szerint Joe Horn hős, amiért végzett a tolvajokkal, üzenetet küldve ezzel azoknak, akik ugyancsak betörést fontolgatnak, vannak azonban, akik mélyen elítélik, amit tett. Ügyvédje szerint a férfi csak akkor lőtt, amikor a betörők rátámadtak, ezért, amit tett, jogos önvédelem volt.

Az ügyész szerint ugyanakkor Joe Horn esete bizonyítja, mekkora probléma Texasban - az államban, ahol az emberek vallásos tiszteletben tartják az önvédelem jogát - a fegyverviselés kérdése.

Az ügy próbája lehet az állam önvédelmi törvényének, amely jelenleg engedélyezi az embereknek, hogy halált okozó fegyvert is bevessenek önmaguk, vagyonuk vagy szomszédjuk vagyonának védelmében.

A pasadenai rendőrség még vizsgálja az ügyet, Joe Horn ellen egyelőre nem emeltek vádat.

Címlapról ajánljuk
Kerékpáros-vb-t rendezne Magyarország – így reagált a nemzetközi szövetség

Kerékpáros-vb-t rendezne Magyarország – így reagált a nemzetközi szövetség

A Magyar Kerékpáros Szövetség elnöke a múlt heti, zürichi éves kongresszuson jelezte a nemzetközi szövetségnek, hogy hazánk országúti világbajnokságot rendezne, sőt más szakágak világversenyeinek idehozatala is szóba jöhet. Az egyre sikeresebb Tour de Hongrie révén az infrastruktúra adott, Schneller Domonkos az InfoRádióban elmondta, hogy milyen egyéb feltételeknek kellene még teljesülniük ahhoz, hogy az álom valósággá váljon.

Orbán Viktor: ha baj van, a magyarok példásan összefognak, ebből kéne valamit átmenteni a békeidőkre

A miniszterelnök beszéde nyitja meg az Országgyűlés őszi ülésszakát. Szólt az árvízi védekezésről, a gyermekeket érintő nyári intézkedésekről is. A gazdasági semlegesség politikáját kell felépíteni szerinte, nem szabad egyik blokk mögé sem beállni.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.10.01. kedd, 18:00
Csató Gábor
az Országos Mentőszolgálat főigazgatója
Indul az izraeli offenzíva, végóráit éli a Hezbollah? - Híreink Izrael libanoni inváziójáról

Indul az izraeli offenzíva, végóráit éli a Hezbollah? - Híreink Izrael libanoni inváziójáról

Magyar idő szerint este kilenckor elkezdte megdolgozni az izraeli tüzérség Libanon határ menti területeit. Az Egyesült Államokkal történő egyeztetést követően Jeruzsálem bejelentette, hogy a korábbi elvárásokkal ellentétben nem fogják megszállva tartani Libanon déli részét, "mindössze" a Hamász infrastruktúráját semmisítik meg. A libanoni reguláris erők már a támadás előtt visszavonultak, a nemzetközi közösség több tagja pedig még most is fegyvernyugvásra szólít fel. Cikkünk folyamatosan frissül Izrael libanoni inváziójának legfontosabb híreivel.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×