eur:
397.15
usd:
355.96
bux:
74130.29
2024. szeptember 30. hétfő Jeromos

Küszöbön a béke Izrael és a palesztinok között?

Az izraeli miniszterelnök szerint már jövőre létrejöhet egy békeegyezmény a palesztinokkal. Ehud Olmert ugyanakkor hangsúlyozta: a megállapodás végrehajtása nem lehet azonnali, mert előbb mindkét félnek teljesítenie kell az útitervben vállalt kötelezettségeit.

Az izraeli miniszterelnök az egyiptomi Sarm-el-Sejkben elmondott beszédében elképzelhetőnek tartotta, hogy már 2008-ban békét köthetnek a palesztinokkal.

Ehud Olmert ugyanakkor úgy fogalmazott: ha létrejön a megállapodás, az nem lesz majd azonnal végrehajtható, mert előbb mindkét félnek teljesítenie kell az úgynevezett útitervben vállalt kötelezettségeit.

Az izraeli kormányfő emlékeztetett arra, hogy az egyezmény értelmében mindent meg kell tenni a terrortámadások megfékezéséért.

Az arab országok külügyminiszterei csütörtökön ülnek össze az egyiptomi fővárosban, hogy közös álláspontot alakítsanak ki az egyesült államokbeli Annapolisban jövő héten tartandó békeértekezletre.

Ehud Olmert és Mahmúd Abbász, a Palesztin Hatóság elnöke hétfői találkozóján nem közeledtek az álláspontok a legfontosabb kérdésekben, így a többi között a leendő palesztin állam határai és az izraeli telepek ügyében sem.

Címlapról ajánljuk
Vitézy Dávid: teljes városvezetői kudarc Karácsony Gergely elmúlt három hónapja

Vitézy Dávid: teljes városvezetői kudarc Karácsony Gergely elmúlt három hónapja

Karácsony Gergely csak hisztizik és vádaskodik, de a saját feladatát nem végezte el – értékelte Vitézy Dávid a főpolgármester nyári újraválasztása óta tett lépéseit az InfoRádióban. Arról is beszélt, lenne-e helyettese Karácsony Gergelynek.

Orbán Viktor: ha baj van, a magyarok példásan összefognak, ebből kéne valamit átmenteni a békeidőkre

A miniszterelnök beszéde nyitja meg az Országgyűlés őszi ülésszakát. Szólt az árvízi védekezésről, a gyermekeket érintő nyári intézkedésekről is. A gazdasági semlegesség politikáját kell felépíteni szerinte, nem szabad egyik blokk mögé sem beállni.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.30. hétfő, 18:00
Kövér László
az Országgyűlés elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. szeptember 30. 14:26
×
×
×
×