eur:
396.78
usd:
355.53
bux:
74510.83
2024. szeptember 30. hétfő Jeromos

Hatalmas mennyiségű olaj ömlött a tengerbe Kaliforniában

Az Egyesült Államokban mintegy 220 ezer liter olaj ömlött egy dél-koreai tartályhajóból a San Francisco-i öböl vízébe, miután egy híd pillérének ütközött a vízi jármű - közölte az amerikai parti őrség.

A hajó oldala több méter hosszan felszakadt, egyelőre 30 ezer liter olajat sikerült kiszivattyúzni a vízből.

A balesetet az okozhatta, hogy a tanker sűrű ködbe került, és a rossz látási viszonyok miatt a legénység a hídpillérnek vezette a vízi járművet. A hídban nem keletkezett jelentős kár.

Az öböl vízén keletkezett olajfolt körbe vette Alcatrazt, az egykori híres börtönszigetet és a kaliforniai nagyváros egyik jelképét, a Golden Gate hidat is.

A San Francisco-i illetékesek bezáratták a környező strandokat, a környezetvédelmi hatóságok pedig megkezdték a szennyezettség mértekének felmérését.

Címlapról ajánljuk
Történelmi győzelem küszöbén az Osztrák Szabadságpárt

Történelmi győzelem küszöbén az Osztrák Szabadságpárt

A hivatalos előrejelzések szerint történelmi győzelmet aratott a vasárnapi osztrák parlamenti választáson az illegális bevándorlás ellen harcot hirdető radikális jobboldali Osztrák Szabadságpárt (FPÖ). Az eddig összeszámolt szavazatokon alapuló adatok szerint a Szabadságpárt korábban még nem szerepelt olyan jól, mint most.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.30. hétfő, 18:00
Kövér László
az Országgyűlés elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×