eur:
396.84
usd:
355.48
bux:
74510.83
2024. szeptember 29. vasárnap Mihály

Gumibottal verték a tüntetőket Pakisztánban

Pakisztánban gumibottal verték meg a rendőrök több tüntetés résztvevőit; mintegy 100 ellenzéki jogászt őrizetbe vettek. A hatalom bírálói a rendkívüli állapot szombat esti bevezetése óta először tartottak demonstrációkat.

Pakisztán gazdasági központjában, Karacsiban, valamint az Iszlámábádtól 15 kilométerre lévő Ravalpindipen voltak felvonulások.

Korábban Tárik Azím tájékoztatási miniszterhelyettes azt mondta: a rendkívüli állapot bevezetése miatt akár egy évet is csúszhat a januárra tervezett parlamenti választás.

Pervez Musarraf elnök rendelkezése értelmében felfüggesztették az alkotmányt, menesztették a legfelsőbb bíróság elnökét és leállíttatták a független tévéadók működését.

Egyes hírek szerint azért vezették be a rendkívüli állapotot, mert a Legfelsőbb Bíróságnak hamarosan döntenie kell arról, jogszerűen indult-e Pervez Musarraf az október 6-ai elnökválasztáson, ahol nagy többséggel újraválasztották.

Az ellenzék szerint az államfőnek előzőleg le kellett volna mondania a hadsereg főparancsnoki tisztéről.

Címlapról ajánljuk
Történelmi győzelem küszöbén az Osztrák Szabadságpárt - Nagy vesztes a kancellár párja

Történelmi győzelem küszöbén az Osztrák Szabadságpárt - Nagy vesztes a kancellár párja

A hivatalos előrejelzések szerint történelmi győzelmet aratott a vasárnapi osztrák parlamenti választáson az illegális bevándorlás ellen harcot hirdető radikális jobboldali Osztrák Szabadságpárt (FPÖ). A belügyminisztérium által közzétett, az eddig összeszámolt szavazatokon alapuló adatok szerint a Szabadságpárt korábban még nem szerepelt olyan jól, mint most. Ugyanakkor a legnagyobb vesztes Karl Nehammer kancellár pártja, az Osztrák Néppárt (ÖVP). Végeredmény késő estére várható.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.30. hétfő, 18:00
Kövér László
az Országgyűlés elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×