eur:
396.84
usd:
355.48
bux:
74510.83
2024. szeptember 29. vasárnap Mihály

Pakisztánban elhalaszthatják a választásokat

Pakisztánban elhalaszthatják a jövő januárra tervezett parlamenti választásokat - közölték a hatóságok. Tárik Azím tájékoztatási miniszterhelyettes kijelentette: a választásokat megtartják, de annak időpontja a rendkívüli állapot miatt változhat.

Közben országszerte ellenzéki politikusokat és jogászokat vettek őrizetbe azt követően, hogy Pervez Musarraf elnök szombaton a terrorizmus elleni harc ürügyén rendkívüli állapotot hirdetett.

Az intézkedés keretében felfüggesztették az alkotmányt, menesztették a legfelsőbb bíróság elnökét és leállíttatták a független tévéadók működését.

Egyes hírek szerint a rendkívüli állapotot azért vezették be, mert a Legfelsőbb Bíróságnak hamarosan döntenie kell arról, hogy Pervez Mussaraf jogszerűen indult-e az október 6-ai elnökválasztáson, ahol nagy többséggel újraválasztották.

Az ellenzék azért tartja törvénytelennek a voksolást, mert az államfő korábbi ígéretével ellentétben nem mondott le a hadsereg főparancsnoki tisztéről.

Közben az Egyesült Államok megerősítette: a most kialakult belpolitikai helyzetben sem vonja meg a Pakisztánnak szánt katonai támogatásokat a terrorizmus elleni harcban.

Címlapról ajánljuk
Történelmi győzelem küszöbén az Osztrák Szabadságpárt - Nagy vesztes a kancellár párja

Történelmi győzelem küszöbén az Osztrák Szabadságpárt - Nagy vesztes a kancellár párja

A hivatalos előrejelzések szerint történelmi győzelmet aratott a vasárnapi osztrák parlamenti választáson az illegális bevándorlás ellen harcot hirdető radikális jobboldali Osztrák Szabadságpárt (FPÖ). A belügyminisztérium által közzétett, az eddig összeszámolt szavazatokon alapuló adatok szerint a Szabadságpárt korábban még nem szerepelt olyan jól, mint most. Ugyanakkor a legnagyobb vesztes Karl Nehammer kancellár pártja, az Osztrák Néppárt (ÖVP). Végeredmény késő estére várható.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.30. hétfő, 18:00
Kövér László
az Országgyűlés elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×